Policija

— 444 —

24. Група: „Забрањеног оружја“.

Овде долазе сви она АЕ и оруђа, која су за упо"требу забрањена.

25. Група: „Самоубица“.

Овде долазе сви они предмети, који се односе на разноврсна самоубиства са подацима. Податци за упознавање, да ли постоји самоубиство или И дело.

26. Група: „Разноврсних ствари“.

Овде долазе предмети, који се са обзиром на личност зликовца нарочито чувају, а у вези су са којим интересантним злочином.

Како се је кроз године радило на прикупљању предмета за овај музеј, криминални музеј жандармерије је моментано најбољи те врсте код нас. '

КРИМИНАЛИСТИЧКО УДРУЖЕЊЕ,

У току прошле године основано је у Паризу Међународно криминалистичко удружење, које је почело издавати и свој засебан орган под насловом: „Немце 1тегпаНопаје де Огон рега!“. Томе удружењу придружиле се многе националне групе криминалиста разних земаља.

Да би се и наше криминалисте могли да се придруже њима као националистичка група, по иницијативи г. Д-р Томе Живановића проф. Кривичнога Права на нашем Универзитету, сабрали се на конференцију 26. тек месеца група најпозванијик наших криминалиста и одлучили, да се такво удружење оснује у земљи које би се придружило Међународном Удружењу као његова српско-хрватско-словеначка група. За оснивање таквога удружења дали су свој писмени пристанак и професори Кривичног Права на Универзитетима у Загребу, „Љубљани и Суботици.

На истој конференцији изабрана је и привремена Управа и то г. Михајло јовановић председник касације као председник, т. Д-р Тома Живановић као потпредседник, остављајући још три потпредседничка места за чланове из Загреба, и и Суботице.