Policija

— 702 —

„смрти муслимана општински судови дужни су извршити попис и процену његовог заосталог имања, како покретног тако и "непокретног, и свој извештај с протоколом пописа и процене послати надледжном муфтији, у року предвиђеном чл. 39. "уредбе о убрзању рада.

Св. Бр. 3527.

ХХ.

Суду општине лучинске:

Без нарочите одлуке општинског одбора, писар не може примити плату деловође, и ако је вршио његово послове, Ово може бити само у случају одсуства или болести деловођине и то „ако је одлуком општинског суда одређен за заступника деловође — чл. 120. зак. о општ.

ХХ,. Суду општине креначке:;

Код извесно лице молбом моли општински суд да му изда неко уверење, које општински суд по својој надлежности може издати, оно неће за своју молбу платити таксу из ТБр. 1 таксене тарифе, већ само таксу из ТБр. 333. у корист општинске касе. Но ако се таква уверења издају на основу државних књига и докумената, који се код општине налазе, општинзка власт дужна је за такво уверење наплатити и таксу из ТБр. 3. и 4., поред своје таксе из ТБр. 336. такс. тарифе.

Св. Бр. 1546.

ХХИ браду Ђ. Ђокићу, деловођи општине логничке:

У 3. напомени уз Т бр. 43. такс. тарифе јасно је речено, да се такса за оверавање преписаних аката наплаћује по броју табака у оригиналу. Изрази „преписаних аката“ значе, да се на оно, што се не препише и не оверава, неће ова такса ни наплатити. ;

ХХМ.

Суду општине раковачке:

По тач. 6, чл. 5, зак. о таксама, молиоцу се може издати уверење о сиромашноме стању и онда кад плаћа равно 10 дин.