Policija

— 710 —

Додатак 17. и 18. бр. „Полиције“.

ОДЛУКЕ ДРЖАВНОГ САВЕТА

Један случај из чл. 148, закона 0 општинам.

Поглавар свеза милешевског актом од 10. октобра 1924. године захтевао је од одбора општине Н. да разреши од дужности свога предсенника и часнике који су били извршним решењем стављени под кривичну истрагу и у притвор за дело из 85 250. 8. казненог закона. Општински одбор одбио је да усвоји предлог среског поглавара, па је према томе од Државног Савета захтевано разрешење свих часника. Државни Савет у свом У. оделењу донео је 2. децембра 1924. године одлуку Бр. 28259 да се притворени часници у смислу чл. 148, закона о општинама имају разрешити од дужности.

Међутим, у међувремену доле су акта стигла у Државни Савет и тамо донесена торња одлука, против окривљених општинских часника прекинута је даља истрага и они су нуштени из притвора, јер су били обеснажени сви основи подозрења. При оваком стању ствари Г. Министра Унутрашњих Дела упутио је акт Државном Савету молећи га да донесе одлуку: хоће ли се извршити одлука Државног Савета 0 разрешењу, када више не стоје равлози са којих је раврешење захтеваног Државни Савет у свом Ш одељењу 13, априла 1925, год. под Бр. 6214. донео је одлуку „да се у овом случају има у свему поступити по одлуци Државног Савета од 2. децембра 1924. год. др. 38259, јер су једном донеше одлуке Државног Савоша извршне и за управне власте обавезне,“ ВАЖНИЈЕ ОДЛУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА Г СР. ДИРЕКЦИЈЕ ПОСРЕД. ПОРЕЗА

Купалишна места џш таксе за точење пића

Приликом разрезивања таксе из Т. Бр. 62 таксене тарифе погрешно су неке Финансијске Дирекције тумачиле одредбу тачке а. истога тарифног броја, па су сва мања места у Далмацији и Хрватском Приморју узеле као купалишна места и према томе уврстиле их у тач. а. Т. Бр. 62 таксене тарифе.

Па.