Policija

= 155 —

УП Суду општине гор. трешњевичке:

1. Општински писар може привремено заступати општин ског деловођу, кад је овај болестан или на одсуству, само: онда кад га општински суд одреди за заступника — Чл. 120: зак, 0 општ, |

2. У чл. 1. инвалидског закона јасно је речено, да право на државну заштиту и помоћ имају „Ратни и војни инвалиди и породице у рату или војној служби погинулих, помрлих или несталих лица, породице умрлих инвалида, лица онеспособљена при вршењу војне службе, службене или јавне дужности, као им грађански ратни инвалиди обојега пола и њихове заостале породице“, а чланом 1. Правилника за извршење овог закона прописано је:

„У погледу државне заштите и помоћи Инвалидски Закон не прави“ разлику између личних инвалида: редова, подофицира и официра, НИТИ између њихових породица, било да су исти постали као такви у току минулих ратова или после ових; главно је; да се право на личну инвалиднину заснива, и: за прошле и за будуће инвалиде, путем задобивене повреде или болести иг војној дужности, било у ратно или мирно доба, а такође исто и за породице путем погибије, или смрти, услед неступсле болести од које је умрло оно, лице, од кога се право на инвалиднину или потпору изводи“.

3. Самовласно заузимање општинског земљишта може се утврђивати свима доказним средствима па, дакле и: сведоцима, Прост пропис исправа без оригинала, нема силу доказа. О извиђању ових кривица видети и у „Полицији“ за прошлу годину. Бр. 23—24 (Поуке и обавештења, М., 3).

4. Против сваког решења о одбачају жалбе има се, по правилу, места жалби надлежноју власти. Изузимају случаји кад је у закону изрично речено да је прво решење власти извршено.

Св. Бр. 261,

УШ

Општшинском поглаварству — Шупљаја (торонталска жупанија): |

1. По чл. 43. Правилника Мин. Унутр. Дела о гостионицама, кафанама и осталим радњама са алкохолним пићем, од 15 јуна 1925, сви точиоци пића на ситно морају имати лично право. О овоме постоји и објашњење Мин. Ун. Дела од 21. маја 1925. год. ИБр. 479, које гласи: „Ако је ко раније