Policija

= 106

Треба видети да ли то није радња чисто трговачка, у којој се пиће, уз осталу робу, продаје у затвореним флашама, или да не стоји случај продавања вина сопственог производа из тач. 3. чл. 3. Правилника о точаринском праву.

Ако је у питању једна од радњи чл. 82 Правилника о гостионицама и т. д, она ће се морати. у смислу чл. 105, саобравити прописима чл. 82—85 овог Правилника, пошто село Бор нема 5000 становника, нити се може уврстити у места која предвиђа тач 1 чл. 82. истог правилнива.

Св. Бр. 467.

Х1 -

Живку Алексићу, писару општине кривељске:

По 8 114. грађан. зак. као брачна деца сматрају се она, која с роде после 180 дана од дана венчања или за 300 дана после смрти мужевљеве, Како је дете, о коме је реч, рођено носле 170 дана од дана венчања, то се оно, по овом законском пропису, не може сматрати као брачно.

ХИ

Марјану Бркићу, општин. писару — Добротин:

По чл. 114. зак. о општинама, деловођа општинског суда мора бити пунолетан, а по чл. 7. закона о"пунолетству, држављанин Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца постаје пунолетан кад наррши 2! годину. Пунолетство задобивено еманнипацијом приватно-правног је карактера, и као такво без. утицаја на задобијање политичких права.

ХН

Живојину Р. Николићу, званичнику среза алексиначког:

По распису Ген. Дир. Поср. Пореза Бр. 56790|1925, (ГПолиција за 1925. год, Бр. 17 —18), таксу по ТБр. 100 по другој, напомени, под 6, неће платити она лица, која претходно уверењем надлежне власти докажу да им је главно или стално занимање радња за превоз путника,

Ако, дакле, поменуто лице успе да докаже уверењем надлежне власти, да му је кочијашки посао било главна било. стална радња уз неку другу посебну, оно се може. користити новластицом из друге напомене под 6 ТБр. 100 такс. тарифе.

По мишљењу уредништва у овом конкретном случају то би се могло допустити у толико пре што молилац, ако буде. ослобођен плаћања годишње таксе у износу од 3000 динара,