Policija

— 158 —

мора платити толико исто, па можда и више, непосредне погрезе са свима прирезима на нову радњу са аутомобилом.

ХМ | Суду општине бохулске:

За вршење увиђаја по рефератима чувара државних шума, у смислу чл. 183. зак. о шумама, надлежан је, по овом „законском пропису и чл. 5. зак. о општинама, суд оне општине у којој је дело извршено.

Св. Бр. 60. _

ХУМ Суду општине милићевачке (срез љубићски):

По 8 397. т. ј. казн. зак, иступљење престаје и свака кавна ишчезава смрћу кривца. Нека суд у овом смислу донесе потребну одлуку и истом упути тужиоца на вођење грађансеког спора против наследника за повраћај земљишта.

ХМ] Суду општине ново-селске (срез пећски):

По 55 -15. и 16. полиц. уредбе, одлуке првостепених сукова по жалбама на пресуде и решења полицијских и опжтинских власти по иступним делима из Ш. части казненог законика извршне су и за ове власти обавезне. Према овоме, томе суду не остаје ништа друго до да донесе нову пресуду, у смислу судских примедаба, и у истој нарочито нагласи да је у поништеној пресуди датум био означен и словима и дифром. ·

Св. Бр. 37. ·

ХУП Суду општине завлачке:

Ако је имање прве жене пренето на мужа редовним путем, и он на тај начин постао сопственик истог, онда је он властан с њим располагати по својој вољи и оставити га коме хоће, у границама закона. На случај његове смрти без тестамента имање наслеђују, на равне делове, мушка деца, из оба брака — 85 397. грађан. зак.

ХУШ Суду општине чагровачке (срез нишки):

У „Полицији“ за прошлу год. Бр. 23—24 (св. за депем-

бар) објашњено је (Поуке и обавештења, ТУ), да набавке, које