Policija

ПО ЕЕ =

Изменом у 1. напомени уз Тбр. 110 таксене тарифе, да се пренос на једном уверењу може вршити све дотле, док за то на уверењу има места, није ниуколико измењен рок важности и трајања једног уверења и према томе ови се преноси могу вршити у току једне године.

(061. од 9. маја 1924. г. Бр. 19737).

ЖАЛБЕ ПРОТИВ ОДЛУКА ИСТРАЖНИХ ВЛАСТИ.

По Тбр. 88 таксене тарифе за жалбе против одлука истражних власти по преступним делима, плаћа се, без обзира на број дела, једна такса, ако се желилац једном жалбом жали.

Исто тако и по Тбр. 194 таксене тарифе за тужбу У преступним делима, кад приватно лице тужбу подноси, плаћа «се једна такса без обзира на број учињених дела, ако се то једном тужбом тужи.

Об]. од 25. јануара 1925. г. Бр. 2503).

ОДЛУКЕ ГЛАВНЕ КОНТРОЛЕ.

ЧЛ.49, ЗАК. О БУЏЕТ, ДВАНАЕСТИНАМА ЗА АВГУСТ-НОВЕМ-_ БАР 1925. ГОД. НЕ ОДНОСИ СЕ НА САМОУПРАВНИ БУЏЕТ.

— Месна Контролна при Окр. Финан. Управи у Сомбору молила је Главну Контролу за обавештење:

„Да ли се стилизација чл. 49. Финан. Закона о буџетским дванаестинама за месеце: август, септембр, октобар и новембар 1925, год. има разумети тако, да се његова олредба има односити и на оне нарочите додатке на плату, паушале за путовање, припомоћи и награде које се издају службеницима по самоуправном буџету, како жупанијским и поджупанијским којим примају у исто време плату, станарину, додатке на децу и додатке на скупоћу по државном буџету и разврстани су као државни чиновници — тако и осталим државним службеницима. Односно, да ли се целокупна стилизација овог члана има односити и на самоуправни буџет, или само на државни.“

Главна Контрола је нашла, да је ово питање излишно,