Policija

— 541 —

ХХХи

Драг. јаковљевићу, писару општине непричевске (срез апешнићски) |

По чл. 4. зак. о држању и ношењу оружја, без одобрења надл>жне власти могу ватрено оружје носити само они службеници, „који по својој служби и позиву имају право или им је дужност оружје носити.“ Пошто општинским часницима ниједним законским прописом није стављено у дужност ношење оружја (као што је то прописано за општин, стражаре пољске чуваре и т. д.), то за њих не важи овај изузетак, те с тога не могу носити ватрено оружје без редовног одобрења надлежне власти (В. и чл. 1. правилника Мин. Ун. Дела за извршење закона о држању и ношењу оружја).

ХХХШ

Суду општине васиљске.

За решавање о подизању општинских грађевина или предузимању ма каквих послова за рачун општине, ако би трошкови око овога износили више од 1500 дин. у сеоским, а од 6000 дин, у варошким општинама (са изузетком општине београдске) надлежан је општински збор (чл. 33. тач. 4 и чл. -86. тач. 7. зак, о општинама). | ; :

ХХХМ

Стојку Радуловићу, писару општине радовничке:

У априлској свесци „Полиције“ објашњено је (Поуке и обавештења, У) под којим условима заступници и заменици ошнитинских деловођа могу примати државну помоћ у 250 дин, месечно, а у прошлом броју „Полиције“ изнето је мишљење уредништва (Поуке и обавештења, ХХУ) по коме и вршиоци дужности општин. деловођа морају бити пунолетни, т.ј. имати 21 годину.

ХХХМ | Суду општине влашко-долске:

Никојим путем па ни поклоном својој деци не може

земљоделац за живота отуђити имање које му штити 5 471.

-"тач. 4 а) грађан суд пост. Св. Бр. 1805.