Policija

— 553 —

ције Јергензон, познати стручњак за идентификацију криваца на даљини и представник персијске полиције |

Влада Немачка одлучила је да бесплатно визира пасоше свију оних страних полицајаца који се буду решили да дођу на изложбу. Њиховим породицама и пратиоцима наплатиће и виза у пола цене,

Полицајци тириншке полиције дужни су сви после своје 12-то

6 годишње службе на пракси да се поново врате у школу на извсно време ради теоријског усавршавања за струку. —

Према извештајима новинарским, американска полиција је увела у употребу нови систем аутомобила, чија је спољна карнасерија израђена од таквога материјала, да јој никакви пушчани куршуми не могу наудити. Изглед таквог аутомобила је нешто различит од осталих.

ЛИСТАК

У БРЗОМ ВОЗУ.

— Ф. Клеменс. —

Трговински саветник Антон Бернер, шеф велике трговачке радње „А. Бернер и Син“. сад се осећао веома неугодно.

Било је једанаест часова; напољу је, у загушној и тамној септембарској ноћи, беснила јака олуја — а Бернер је сам седео у купеу прве класе, у бргом возу који је јурио ка престоници. Био је усамљен не тек у купеу него и у целом ва-_ гону — а то му је кондуктер већ био казао.

Врх свега се десило да је купе врло слабо био осветљен — а Бернер је у свом ОУН нит носио суму од четрдесет хиљада марака.

Путовао је он чешће и с већим сумама, али се никад није плашио. Данашње су неугодно осећање његово изазвале многе случајности, које су наизменице долазиле једна за другом: мрак, олуја, слабо осветлење, усамљеност у вагону, новци и — читање једног извештаја у новинама које је у руци држао.

Од пре неколико недеља — а то важи још и данас НЕ

у

„Полиција“ 5