Policija

— 81 —

Али је седам часова већ било на домаку и здружени правници домородци и гости кренуше на станицу.

Грлењу, клицању, љубљ њу, поздравима... није било краја када је уз громке поздраве „срећан пут“ „довиђења“,— воз лагано кренуо ка Рогашкој Слатини, где се стигло у 10 часова у вече.

Па ипак умора није било!

П)што су се мало очистили и умили, сви чланови Удружења Правника из Београда са свима својим пријатељима из Љубљане, Цеља, Марибора, Загреба и Сарајева сишли су у бањску ресторацију на другарску вечеру, коју су приредили србијански правници себи и друговима.

И овде је било поздрава и клицања народном и државном јединству. Др. Отмгр Пиркмајер у име Словенаца и Г. Жика Лазић у име Удружења Правника из Београда поздравили су све присутне, желећи пуно успеха нашим правницима у научном раду и у другарском зближавању. А светоу циљу што јаче и брже пуне стабилизације нашег социјалног, приватно правног и јавно-правног живота у једној недељивој држава.

Док су се старији задржали у ресторацији, — младеж је прешла у дивну и велику бањску салу, која је једна од најлепших у Отаџбини, и ту провела у игри све до 2 часа изјутра када се постепено разишла по бањским собама на преноћиште.

Понедеоник пре подне провело се у разгледању бање ињених инсталација; у подне се ручало и по подне око 2 часа кренуло се натраг ва Београд где се приспело у уторак у 7.часова изјутра.

=

Завршен је Други Конгрес Правника у Љубљани До 1924 гогине ретко је ко из нашик крајева знао кога лично из осталих крајева и обрнуто. Данас, после цигло две године, два Конгреса и једног Збора у Збгребу, — ретко је који правник, да није стекао пријатељске везе са којим другом из других покрајина. Пришли смо једни другима, огледали се ч на мучном послу при раду, и при организовању, и при другарском провођењу, и на излетима и за столом, за истим хлебом и соли, — и наше везе на овај начин јачају сваким даном све више, све јаче; љубав према свима крајевима сваким је даном све чвршћа и чвршћа, а са њоме и ударени темељи нашој једној и недељивој Отаџбини. Мих. 6. Златановић | Судија Прв. Суда за варош Београд. 3»