Policija

— 119 —

" организованој и савременој полицији — налазимо у томе павиљону један врло велики део испуњен свима врстама саобрађајних. обавештајних и за друге службе практичних пред мета, изложених од многобројних фирама и предузећа, која се баве производњом и продајом тих предмета. Са тим техничким групама се могу да виде и техничке школе са сталним очигледним предавањима. -

Налазе се још одељци пољске, шумске, грађевинске, отиштинске ветеринарске, санитетске, речне и поморске и риболовске полиције, као и полиције за заштиту животиња у опште и свих врста биља. један нарочити део употребљен је за излагање полицијских паса и њихових разноликих раса.

Трећи павиљон испуњен је предметима из области криминалистике у ошиште, Један врло богат и инструктивни мМатеријел како за иследнике и криминалне чиновнике у опште тако и за широке масе грађанства.

Све фазе кроз које пролазе поједини већи злочини од њиховога извршења до проналаска и осуде криваца, налазе се пластично и у пуној светлости тако представљени, ла и код. најмање обавештених грађана стварају уверење о тешкој, де ликатној али и корисној служби, коју полицајци врше.

Читаве собе у свету познатих злочинаца, имитиране су до најситнијих детаља, да би представиле живот, под којима је дотични злочинац вршио дела.

Најзнаменитији предмети полициј. музеума, велики материјал техничке службе ва идентификовање криваца, начини вршења контроле над проституцијом и многобројни противприродни случајеви, који су до сада познати били полицији у тој области, тако исто са многим статистичким и графичким подацима — налазе се такође у овоме павиљону. У ове просторије имају приступа само полицајци од професија и спенијална лица која добију нарочите улазне карте.

Ватрогасно одељење смештено је такође у овоме павиљону.

Када се сада томе комплексу изложених ствари, које се не могу данима појединачно прегледати, додаду и свакодневна предавања и конферисања разних стручњака по појединим гранама полицијским, разне конференције појединих полиц. корпорација, којих је за 20 дана трајања изложбе свакодневно било, и разне друге стручне, витешке и спортске