Policija

5

ва им одобрава за бенсију, по увиђавности, и више година службе са специјалним благодатима. Систематизована су нова места у вишим ранговима: 17 нових квестора, 30 подквестора и 60 комесара-шефа. Одређен је конкурс за 200 нових места полицијских концелтних чиновника. Систематизовано је 800 места других чиновника и званчника за полицајска надлештва. Кад сва места буду попуњена, тад сви агенти морају да служе искључиво у „корпусу агената јавне безбедности“. Ово се тело с темеља реформише. Агенти се намештају по избору према ранијој служби, код других надлештва, односно код "жандармских чета. Тело се дели у два одреда: у првоме врше службу агенти специјализовани за полицијску службу, а у другом — агенти техничари, као шофери, телеграфисти, радиотелефонисти, електричари, фотографи, механичари ит.д. У едреду искључиво полицијских агената установљена је засебна група — агената истражника (асепт тоезИраноп), који ће вршити нарочиту службу у области криминалне и политичке полиције.

Предвиђено је да се полицији ставе на расположење сва нотребна модерна средства. У палати на брежуљку Угтилаје, где је смештено министарство унутрашњих дела, има да се изгради нарочита и јака станица за давање и примање вести искључиво у полицајске сврхе по целој Италији. Знатно је умножен број бицикла, мотоцикла, аута и камиона. За полинијску полишичку службу дуж обала мора, свако ће одељење имати потребити број моторних бродарица. Овим се не дира у поморско-полицијску службу, коју одавно врше нарочити, војнички организовани стражари у области државне поморске управе у специјално поморско-полицијске сврхе према прописима административног — поморског закључка.

Г. Мусолини, као Председник Министарског Савета и Врховни Командант „добровољне националне милиције,“ врши — поред осталих дужности — и дужност министра унутрашњих дела. Он је прошлих дана позвао лично на рапорт све вровинцијалне префекте, све више полицијске чиновнике, све више жандармске официре и све команданте фашистичких легија. Том пригодом он је свима казао да се сви нови поицијски прописи морају безодвлачно и тачно извршити, да че под сваку цену мора уздржати мир, ред и морал, као и