Policija

— 142 —

милиција“ има да контролише све возове и сва оделења у појединим вагонима, као и све путнике и све жељезничаре.

До сада у Италији није било нарочише полштичке ћо_лиције, нити нарочитих оделења за ову службу у вишим административно-полицајским надлештвима. Новим се закоником уувађају нарочиши уреди са специјализованим Персоналом за полицијско-политичку службу у провинцијама и при мининистарству. Стварно ће ова полицијско-политичка служба бити у рукама команданата и официра појединих легија фашистичке милиције у свакој италијанској покрајини, којој стоји на челу префект. У главном је задатак ове гране полиције, да штити вову фашистичку Италију од свих унутрашњих и спољашних непријатеља,

У истину постоје прописи, по којим се свак, па и сви фашисти морају првенствено и безусловно покоравати одредбама префекта провинција, као делегату врховне државе управе. Али су специјални уреди политичке полиције у свакој покрајини састављени у главном од виших официра „добровољне милиције“, које редовито неће да слушају никог изван њихове фашистичке хијерархије црних кошуља, која се стварно концентрише у рукаму г. Мусолинија, као шефа владе и команданта црних кошуља.

Прелазна наређења у полицијском законику веома су ољсежна. Из ових се види да врховној управни задаје највећу бригу питање о персоналу. Овај је био увек веома слаби непотпун. Фашистички режим истребио је током времена "такођер и велики број полицијских чиновника, које су заменили — импровизирани нови чиновници. С тога су у сврху уређења персонала доношени нарочити прописи за намештање, односно попуњење потрсбног броја концептних и канцеларијских чиновника, као и специјализованих агената по свим полицијским надлештвима. Начелно ће се сви чиновници намештати. на основи конкурса а унапређивати по начелима „строге селекције“ према њиховим способностима и успесима. У вишим степенима намештаће се само најбоље квалификовани чиновници, који се у служби одликују. Скоро сви полицајски чиновници и званичници имаће овеће додатке на своје редовне чиновничке или званичничке плате. Министарство има право: