Policija

— 192 —

гове кривице и то даје повода жалбама и 1 лица а и самих судова.

С тога се моли Министарство, да у виду једног расписа изда потребно наређење свима подручним органима на територији Србије и Црне Горе, да у будуће увек на време извршују све захтеве судова а нарочито предају свих судских одлука: решења. пресуда, наредаба и позива и рецеписе по извршеној предаји враћају благовремено суду а најдаље до дана одређеног рочишта или претреса.“

Достављајући предње, молите се да путем расписа изволите наредите најстроже, како полицијским тако и општинским властима Вашега подручја, да се тражењима и наређењима првостепених окружних судова на време одазивају и поступају, како би се на тај начин заступио правилан рад.

О ИНВАЛИДСКИМ СРЕЋКАМА (Од 10-1-1927 г., УБр. 5218)

На основу тражења Инвалидске Задруге Удружења Ратњих Инвалида, да поглавари срески све до сада непродате

инвалидске лутријске сренке као и новац од продатих сре. њака пошаљу најдаље до !. марта ове године напред поме-

вутој Задрузи, препоручујем Вам да изволите хитно издати најстроже наређење свима среским поглаварима у Вашој Области, да без икаквог изговора и одуговлачења све непродате срећке врате Инвалидској Задрузи Удружења Ратних Инвалида у Београду — Моравска ул. Бр. 11. а тако исто и сав новац од продатих срећака пошаљу најдаље до 1. марта "ове године ради ликвидације, пошто је вучење 6. марта ове године а поновно одлагање вучења је немогуће.

Скрените пажњу среским поглаварима да ће ми они бити лично одговорни а тако исто и њихови чиновници, ако се ово наређење не изврши.

Уредвиштво и администрација листа КАРНАЗЊО РЋЂЕВА У ЛИКА "БР. 68:

Уредник за „Полицију“ Васа Лазаревић, начелник Мин Ун Дела упензији,