Policija

— 151 —

Уредбе о разврставању, те њеним апсолвентима признати право на службу чиновника Ш. категорије. Досадањој школи ово није признато.

Ради јединства рада, бољег надзора и управе, све би школе у жандармерији: официрску, подофицирску и припремне школе по пуковима требало спојити у једну команду која би се звала „Инспекција или Команда Жандармериских Школа“ Ова би команда била у рангу бригаде, а имала би и помоћника те би командант и помоћник наизменице инспицирали и припремне школе по пуковима.

Како је положај командира станице врло важан фактор у служби жандармериској, то условити да само подофицири са свршеном подофицирском жанд. школом имају право на положај командира станице, и са тим положајем везати извесни мали додатак на звање, како би се међу подофицирима развило славољубље и боље ангажовање у служби. Сем овог малог додатка на звање, установити и спољне знаке, као што су сада галони, ширити.

За даље усавршавање подофицира устројити читаонице по станицама с тим, да сви подофицири буду обавезии чланови тих читаоница. Ако се ово не може да изведе по станицама због малог броја подофицира, онда образовати по једну читаоницу (више књижницу) у воду.

Јов. А. Костић, жандарм. пуковник. — Свршиће се —

ПРАВА ДРЖАВНИХ ЧИНОВНИКА ЗАДОБИВЕНА

У СМИСЛУ ЧЛ. 229. ЗАКОНА О ЧИНОВНИЦИМА

ГРАЂ. РЕДА ИМАЈУ СЕ ТРЕТИРАТИ КАО СТЕ

ЧЕНА ПРАВА И НЕ МОГУ СЕ ВРЕЂАТИ ДОЦНИЈИМ ЗАКОНСКИМ ИЗМЕНАМА.

Четврто Одељење Државног Савета пресудом од 25 маја 1925. год. Бр. 41879]24. год. поништило је решење Министра Народног Здравља од 18. септембра 1924. године бр. 40.974, којим је Др. М. Н. шеф очног одељења болнице у