Policija

— 17 —

вондонске полиције, нарочито ва време штрајкова, лондонска општина је вотирала следеће суме као награде: за народни волицијски фонд 500 фунти штерлинга; за потпорни фонд лондонских полицајаца ради опорављања после болести 500 ф. штерлинга, и 32 сиротињско обданиште престоничке поливије 250 фунти штерлинга. | Ове награде одређене су као специјална потпора поред редовних, које општина сваке године чини из свога буџета.

Противу ларме мотоциклета. Пронађена је машина, која се учвршћује на мотоциклетима и служи да угуши ларму, коју њихове машине производе када су у покрету.

У појединим државама, нарочито у великим варошима сада је обавезно, да су мотошиклети снабдевени овом новом справом, да би се спречиле силне галаме које сада производе. Положили су државни стручни испит у току 1926. год. пред комисијом Минкист. Унутр. Двла.

1. Категорија

1) Петар А. Цветковић, приправник Мин. Унутр. Дела.

И. Категорија

1) Бранислав А. Станковић, пол. приправник ср. нишавског у Пироту;

2) Кирило Ђорђевин, полиц. приправ, ср. малешког;

3) Радомир Љ. Пауновић, пол. приправник ср. јасеничког, обл. подунавске;

4) Војислав А. Дамјановић, пол. приправ. ср. лепеничког;

5) Љубивоје Стевановић, пол. припр. ср. лепеничког;

6) Светомир Ј. Санковић, пол. приправник ср. скопског;

7) Ђорђе Ђ. Јовановић, пол. приправник ср. рашког;

8) Љубомир А. Ивковић, пол. припр. Упр. Града Битоља;

9) Јован М. Подрумац, пол. приправник ср. дарђанског;

Париска школа за просјачењв. У познатом студентском крају Париза званом Латински Кварт, ухапсила је полиција пре скорога времена из једне забачене крчме наставника и све ученике, којима је предавано из вештине просјачења и постајања просјаком.

За незнатни хонорар наставнику, слушаоци су добијали поуке како се могу лако имитирати просјаци и моментано проузруковати симтоми разних опасних болести, које изазивају саучешће грађанства, као што су пада-