Policija

— 176 —

ВЕСТИ.

У Немачкој број моторних саобраћајних кола износи 544.894. Тај је број у 1923. године био 212.949 кола. Просечно на 2[1 грађана долазе поједна моторна кола. По «арошима је већ тај проценат другојачи. У Берлину долазе на 86, а у Хамбургу на 87 становника.

На дан 3. и 4. марта ове го-

дине одржаће се полицијска конференција у Глајвицу (Немачка) сазвана од управе познатог полицијског удружења за полицијско и криминално обра-

— Француска влада је последњих дана донела одлуку да се з веду визе на пасошима и оних земаља са којима је закључила била споразум, да се саобраћај врши без њих, То су Белгија и Луксенбург. Ово је учињено због отежавања доласка туђе радне снаге у земљу.

Поводом одлуке француске владе за успостављање виза на пасошима и енглеска влада је одлучила да и она то исто учини, нарочито с обзиром на француске раденике.

зовање.

КРЕТАЊЕ ПОЛИЦИЈСКИХ ЧИНОВНИКА

Узазима |Њ. В. Крања од 12., 21 и 27. јануара 1927. год. и решењимг Господина Министра Унутрашњих Дела од 1., 2., 5., 12., 15., 17., 18. 2122: 23., 26., 27., 28. и 31. јануара 1927. године извршене су ове промене:

1, Постовљени: Каскимпр Антониоли. званичник среске испоставе у Будви, за пол приправника среза барског; Милан В. Златковић, писар Министарства Унутрашњих Дела у оставци, за писара истога Министарства; Милутин Д. Куновзчић, свршени ученик четвртог разреда гимназије, за пол. приправника начелства округа призренског: Станојло Ж. Стојимировић, бив. пол. писар, за пол. писара среза власотиначког; Белимир Ж. Почсковаин, бив. пол. писар, за пол. писара среза трстеничког; Радивоје Ж. Вучковић, лол. писар у пензпју, за пол. писара среза трстеничког; Сранимир И. Марковић. бив, пол. писар, за пол. писара Управе Града Београда; Сава Н. Цветшојевић, дипломиран правник, за пол. приправ. среза трнавског; Александар: У. Илић, свршени ђак четвртог разреда државне Трговачке Академије, за пол. приправника среза неготинског, области битољске; Сима Ј. Брчевић, полиц. лисар у оставци, за пол. писара среза прокупачког; Јован Д. Михајловић, жандармеријски наредник, за пол. праправника среза кичевског: Огњан Б. Марјановић, бив. пол. писар, за пол. писара Управе Града Београда; Бошко: „1. Богојевић, бивши полиц. писар, за пол. писара Управе Града Београда.