Policija

О

да се базирају, јер он је дао највеће резултате, а и врло је. практичан за руковање.

Нашима пак надлежним, који се налазе на врховима наше полицијске хијерархије, слободан сам скренути пажњу на прогрес аргентинске полиције, који би требао и нас да покрене на сличне кораке.

Владета Милићевић, Секретар Министарства Унутр. Дела

ПОЛИЦИЈСКА ДОЗВОЛА

— Наставак. —

Др. Гапгепзјет истиче да код извесних дозвола молилац мора имати и тако звана, негашивна својства т.ј. да се код истог не налазе извесне неповољне чињенице.

Тако:

а' — да молилац није осуђиван за злочине и преступе из користољубља или друга нарочито предвиђена кривична „дела као на пр. паљевине, кријумчарења, да није под стечајем, код дозвола у области радња.

Дозволу за посредничку радњу за набавку слугу и службе можс добити само оно лице, које није осуђивано за бешчастећа дела и које је иначе д брог понашања и владања чл. 2 правила од 214У-1885 г. |

Димничар не може бити онај ко је осуђиван због паљевине или проузрокованог пожара — тач. ! правила ТБр. 4988/1920 г.

Дозвола за продају денатурисаног шпиритуса може се издати само оним лицима, која нису под стечајем, нити су кажњавана због злочина или преступа из користољубља, због кријумчарења и других кривица. — чл. 9 правилника о продаји денатурисаног шпиритуса од А 1925 г. Бр. 47337 (Службене Новине бр. 168).

"Код дозвола ван области радња.

Допуштење за лов не могу добити они, који су судом осуђивани за злочине и преступе из користољубља — тач. в; који су осуђени за преступе на губитак грађанске части док