Policija

— 669 —

довне им дужности, онда они имају право на додатак у смислу чл. 118. истог зак.

ХХШ Жандармеријској станици — Бам, Ново село:

Одредбе главе девеше и десеше, као и одредбе уводних правила 55 1.—11. српског казненог зак. проширене су на цело подручје Краљевине С. Х. С. законом од 21. априла 1922. год. (првобитни указ од 25.—1.— 1919. год.) Према овоме, одредбе 95 104. и 104. а српског казн. закона важе и за Војводину.

ХХМ Радивоју Рачићу, писару општине белобаланачке:

Члан зак. 1. о осигурању радника предвиђа осигурање за случајеве: а) болести; 6) изнемоглости, старости и смрти - и в) несреће. а по чл. 3. истог закона осигурање је обавезно, по правилу, за сва лица која дају под најам своју телесну или умну снагу. Од овога су, по 9 7. истог закона, ослобођена лица која су обезбеђена службеним прописима од свију ризика предвиђених чл. 1. зак. Пошто општинско особље на територији Србије није обезбеђено законом о општинама, нити којим другим законом, то и оно подлежи обавези осигурања у смислу овог закона. Министарство Социјалне Политике издало је до сада неколико објашњења у овом смислу.

ХХМ Петру Б. Ђурићу. писару среза ариљског:

Признаница о којој је реч може да служи само за тре бовање кредита, ито искључиво за кредите по партији 55. По таквој признаници не може се извршити исплата док се поново не стави потпис о пријему новца и виза за исплату од стране месне контроле. Док се ово не учини, она не може представљати уредан докуменат за правдање.

ХХМ1

Рад. Мих. Јов. полицијском писару — Паланка:

Државном чиновнику, који се затекао у служби на дан ступања на снагу новог зак, 0 чиновницима, време које је