Policija

— 925 —

пак саме публике примстио се и ђенерал Нобиле, кога је такође јако заинтересовао овај Конгрес.

Конгрес је одмах после свечаног отварања отпочео свој рад по секцијама.

Стално Међународно Удружење за путеве, чије је седиште у Паризу, ставило је на дневни ред У. Конгреса 6 питања, распоређена у две секције. Прва секција — путевиу бетону; насипи који употребљавају битум и асфалт; стандардизација пријема материјала за путеве; катран од каменог угља — батуми асфалт. Друга секција — прогрес циркулације, истраживање једнаке базе међународне да би се усвојила у. свима земљама; развијање и уређење вароши у интересу циркулације, прогрес учињен у општим уређењима по варошима; последње питање, било је специјални путеви резервисани аутомобилима, којих данас има само у провинцији Милана, саграђених приватном иницијативом, и који везују Милано са језерима.

По овим питањима одређени су референти — Италијани — који су извели из свих реферата (55) достављених од стране заинтересованих држава своје закључке и Конгес је само узео у дискусију ове елаборате.

Да би се лакше обрадили закључци, Конгрес се поделио у две секције: [и |, и у овој другој за једног од п. председника изабрат је и наш делегат г. Владета Милићевић, док је за п. председника Главног Бироа, између осталих, изабрат, г. Симић.

У [. секцији мењало се доста у принципу, побољшавали се закључци у техничком погледу, док у И. секцији принципи су остали истиа само форма претрпела је нешто мало измена.

Већ 10. септембра на седници Конгреса са уједињеним секцијама примљени су без измена од двеју секција поднешени радови и свечано затварање Конгреса заказано је у Риму за 13, септембар.

На Капитолу, где су некад приступали само римски ђе"нерали овенчани лаворовим венцем, закључен је свечано Конгрес са говором Њ. Е. Мусолиниа председника Италијанске Владе. Затим, Гувернер Рама приредио је у великим баштама Капитола свечани пријем страним делегацијама.

У част првих делегата приређен је 15. септембра велики банкет у Риму и том приликом, да би се избегли многи го-