Policija

— 924 —

су пре 1. априла текуће године као министри на расположењу пензионисани 2

По тужби Главне Контроле против решења Господина Председника Министарског Савета од 14. априла 1926. године М. . Бр. 666, Ш Одељење Државног Савета пресудом од 8 септембра 1926. године Бр. 32596 поништило је поменуто решење Господина Председника Министарског Савета са разлога, што се чл. 266. финансијског закона за 1926/27. годину има применити само према министрима, на расположењу, који су се као такви затекли на том положају !. априла текуће године, кога је дана почео важити поменути финансијски закон, као и на оне, који су доцније дошли на такав положај, али не и на оне, који су као министри на расположењу пензионисани пре 1. априла текуће године, што разуме се, важи и за Државне Подсекретаре.

Гојко Даганџић, главни секретар Државног Савета.

У. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС ЗА ПУТЕВЕ ОДРЖАН У МИЛАНУ И РИМУ ОД 6. ДО 16. СЕПТЕМБРА 1926.

Велико је интересовање било за овај Конгрес: 52 државе узеле су званичног учешћа преко својих 420 делегата; више: од 2.000 приватних делегата, редовних чланова „Сталног Међународног Удружења за Путеве“, присуствовали су као посматрачи, Наша Краљевина такође је испослала своју делегацију, коју су састављали: г. г. инжињер Стеван Симић, шеф Одсека за Путеве Министарства Грађевина, в Владета Милићевић, Секресар Министарства Унутрашњих Дела.

Конгрес је отворен свечано у великој сали Статута Замка Сфорца од стране краљевског изасланика војводе од Бергама и Министра Грађевина Г Ђуратиа. При овоме свечаном отварању били су присутни изасланици Сената, Народне Скупштине и свих осталих власти и локалних корпорација. У редовима.