Policija

035 = пејединим члановима, а тако исто и уверења о у свршеном Факултетском школовању у Русији. |

Од свих чланова друштва скоро сви су запослени са малим изузетком, али што се тиче службе у Министарству " Правде — број руских правника по судским установима није велики, руски правници највише су запослени у другим надлештвима. Међу судским особљем, руски правници, осим ових који су примили поданство, Воде се као дневничари, ст. диурнисти или као контрактуални чиновници. Неки поједини руски правници заузимају одговарајући положај у државним уставовама и по могућности раде за унапређење и културни развитак братске Србије. Међу овим Русима можемо да напоменемо професора г. Грегубова, који као чувени стручњакнаучник по питањима техничке полиције, научне дактилоскопије врши дужност техничког саветника у техничком одсеку Министарства Унутрашњих Дела. Професор Чубински узимао је учешће у комисији пројеката новог кривичног законика за Краљевину С. Х. С. Поред тога до сад је држао предавања на правном факултету Суботичког Унивезитета. Професор Маклецов је изабран за професора Љубљанског Универзитета. Професор Тарановски предаје државно право на Београдском Универзитету. Професор Спекторски предавао је на Београдском Увиверзитету. Господин Похоруков ради у законодавном одељењу Министарста Правде и врши дужност секретара. Господин Бубељ-Јароцки васпоставио је криминалну статистику и рукује истем одсеком Дирекције Државне Статистике. Господин Прикот рукује одсеком Статистике у Дирекцији Државних Железница.

Међу руским правницима има у Београду и адвоката и адвокат. приправника. Међу последњим можемо напоменути адв. Чубинског који пише чланке у часопису „Браничу“. Има доста руских младих правника, који су свршили баш у Краљевини С. Х. С. правнички факултет.

Поред друштва Руских Правника у Краљевини С. Х. С. постоје два улружења, и то удружење бивших чиновника Министарства Правде и судске струке; друго удружење је удружење руских војних правника. Циљ Удружења ових организација је исти као и задатак Руских правника, само у