Policija

ОО

Тиме што сте испунили услове из чл. 73. под а пом. зак. стекли сте право на сталност, али не и на прелаз из приправне — ТУ — у помоћну — ПТ! — групу, јер је за овај прелаз потребан, према чл. 54. зак. о чиновницима и осталим државним службеницима грађ. реда, државни стручни испит

ХХН Пет. Николићу, деловођи општине ђержанске:

У закону о чиновницима и осталим државним службеницима није нигде предвиђено, да се положени испит за опаштинског деловођу равња се спремом, која се тражи за Ш категорију чиновника, те с тога квалификовани општински деловођа, без потребне школске спреме, не може бити постављен за државног чиновника. Законски пропис, који би одређивао ранг општинских деловођа према рангу државних «службеника, не постоји.

ХХШ

Суду оаштине петрољичке:

Решења, која доносе аграрне власти у смислу чљ 1и2 претходних одредаба за припрему аграрне реформе и чл. 43 Устава о признању чифчијског права, провизорног су карак"тера и не дају право на убаштињење. Према овоме и М.Н, који је решењем ових власти признат за чифчију не може се, као такав, убаштинити на чифчијском земљишту, и ако га је накнадно купио од чифлик-сајбије, али би то могао учинити као нечифчија. У овом циљу треба и он и чифлик-сајбија, од кога је земљу купио, да се обрате Аграрном Повереништву, и да траже: први да га огласи за нечифчију, а други обновљење чифчијског спора, па ако повереништо донесе одлуку да спорно земљиште није оптерећено чифчијским правом његов власник моћи ће га пренети на купца.

До доношења закона о дефинитивном уређењу аграрних односа у новим јужвим крајевима, чифчијске земље не могу се делити. После смрти старешине задруге, ове земље уживају остали задругари. :

ХХУ

Петру М. Спасојевићу, деловођи општине комаранске:

По тач. 2. чл. 86, зак, о општинама, општински одбор је надлежан да решава само о оставкама одборника и осталих