Policija

— 949 —

да проналазе њихове извршиоце — то је неопходно потребно да између њих влада најпогпунија хармонија, и да се у раду узајамно допуњују.

Св. Бр. 1359.

ХХ

Среском поглавару — Ресан:

За продају воћа, поврћа и осталих земљорадничких производа, коју сами произвођачи врше на трговима и другим местима није потребна никаква дозвола, али месне полицијске власти могу, на основу 8. 326 казн. зак, а с обвиром на здравље ред, безбедност или саобраћај, регулисати начин ове продаје, у колико то није већ учињено правилницима Ман Нар, Здравља: за продавце животних намирница. (од 16-УП- 1919 г. Бр. 12951) и за јавне тргове (од 16-У1-1919 г.)

Под појам торбарена могу потпасти само занатлијски, трговачки и индустр јски артикли, али не и земљораднички. производи. (чл. 24. зак. о радњама).

Св, Бр. 8913.

ХХ

Суду општине вар. Царево Село:

По чл, 25. закона о набавкама војних потреба, све потребе које држава набавља у земљи, било непосредно било. посредно, не подлеже плаћању никаквих општинских дажбина. Према овом, и лиферант меса за војску није дужан плаћати таксу за клање меса, а пошто општина нема своје кланице,.

то није дужан плаћати ни таксу за њено одржање, Св. Бр. 4074, ;

ХХ

Марку П. Миљеновићу, среском акцесисти — Брињ:

Поводом наређења Мин. Војске и Морнарице о разврставању наредника при постављању за војне писаре, Главна: Контрола донела је 26. јула тек, год. под Бр. 56127 одлуку ове садржине:

„Наредници без школске спреме за 111 категорију прописану могу бити постављени као привремени у најнижу групу П] категорије, а са степеном који је одређењ чл, 73. зак, о устројству војске и морнарице.“ |