Policija

а О

ХХМ Суду општине костурске:

Докле се год пренос имања не изврши редовним судским путем, имања бив. масе морају се водити на име масе, Што се тиче плаћања пореза, по чл, 14 зак. о непосредном порезу њу плаћа лице, које имање држи — ужива. Зато, када се већ знају уживаоци, не треба допуштати да се порез не плаћа и дуг гомила, јер то повлачи одгово; вост општинског суда за немарно извршење закона о непосредном порезу и пропадање државне порезе.

Св. Бр. 191. ХХХ Вукашину Ђ. Цвешковићу, писару општине кафлановске (срез скопски):

По чл. 5 привременог закона за разрез пореза у Србији и Црној Гори од 1919 год. општински службеници плаћали су непосредни порез као и државни чиновници, т.ј. без приреза,

све до 1 априла 1927 год. а од шога дана ониш плаћају све дажбине као и остали грађани, па, дакле, и све самоугравне

прирезе по чл. 79 финанс. зак. за 1927-28 год. Овај одговор важи и за суд обштине грачачке.

ХХХ Суду општине камичке (срез нишавски):

1. У „Полицији“ за јули ове год. објашњено је (стр. 583) која се лица, у погледу плаћања порезе, сматрају као „намештеници“ а која, опет, као „функционери“. ;

2. Члан 82 финанс. зак. за 1927-28 год. може се применити на основицу од :'/,4 непосредне порезе само на порез оних лица, која су поменута у тач. МГ чл. 79 финанс. закона за 1927-28 год.

3. Она лица, која су по ставу трећем тач. М! овог зак. прописа ослобођена плаћања непосредне порезе, ослобођена су самим тим и свих приреза.

Св. Бр. 1028.

ХХМ

Божидару М. Перићу, писару општине костоламке:

По чл. 120 зак. о општинама само председник, кмет и деловођа општине имају, у случају болести, права на пријем