Policija

2

службеник нити лични пензионер, прво на пријем личног пензијског додатка на скупоћу припада најстаријем уживаону пензије, који на остале пријемнике исте пензије прима још и по 150 динара месечно на име породичног додатка“ — ји тражило хитно сагласност Главне Контроле са овим објашњењем, како би се издала потребна упутства подручним органима за његово извршење.

Главна Контрола на својој општој седници од 18, ок"тобра 1927. год. размотрила је ово објашњење Г. Министра Финансија и са истим се сагласила. Бр. 65174.

ПУТНИ ТРОШКОВИ ПРЕДСЕДНИКА БИРАЧКИХ ОДБОРА,

На својој општој седници од !. новембра 1927. год. Главна Контрола размотрила је случај спорне визе по рачуну путних трошкова Властимира Илића, наставника грађ. школе у С.... за службено путовање које је извршио као председник бирачког одбора у гласачком месту Доња Речица — Прокупље, по коме Мес. Контрола није признала подносиоцу рачуна вожњу железницом у целом износу за прву класу, већ само половину вредности карте П класе, као ни 7 днев-. ница колико је у рачуну зарачунао, — и нашл: да подносиоцу рачуна као председнику бирачког одбора припада накнада за подвоз железницом на прву класу у целом износу, пошто он кво нижи чиновник нема легитимацију за повлашЋћену вожњу на 1 класу већ на другу класу; исто тако припадају му седам дневница, јер је на рачуну тачно означен час и дан поласка и повратка а Месна Контрола није надлежна да утврђује за које је време подносилац рачуна могао свршити поверени му посао.

Из Опште Седнице Главне Контроле од ! новембра 1627. год. Бр. 90634.

ДНЕВНИЦЕ ПРЕДСЕДНИКА ГЛАВНОГ БИРАЧКОГ ОДБОРА.

Главна Контрола узела је у оцену питање спорне визе по рачуну дневница М. П. председника првостепеног суда у Пе. као члана Главног Бирачког Одбора за изборни округ Косовски за избор народних посланика на дан 11. септембра 1927. г., — и нашла: