Policija

__-Р66. —

«се дају у месечним оброцима. Према месним приликама ова дрва могу се заменити сразмерном количином угља. Св. Бр. 176.

ХХХ Суду општине ђукишке:

Право својине на непокретним добрима која припадају држави, општини или цркви застарева за 36 год. ако се држе без тапије а за 12 год. кад се државина заснива на тапији 5 981 грађан. зак.

ХХХ! Суду овштине ново-селске :

Чланови задруге до 1914 г., када је један задругар по: тинуо, били су три рођена брата и синовац — син ргније треминулог брата. Када је један брат — задругар 1914 год. тогинуо, оставивши по себи две кћери, онда се од тог доба, т. |. од његове смрти, задруга састојала од два рођена брата и синовца, пошто кћери од погинулог брата нису никад биле задругари. Задружни део погинулог брата наследиле су по 5 529, став 2. грађанског закона његове кћери. Цело имање задруге, онако како је оно постојало на дан када је брат задругар Погинуо, има да се подели на четири дела, и кћерима погинулог задругара припада једна четвртина заједно са при"ходима које та четвртина имања даје до дана када им се тај део имања преда. Имање, које је задруга после смрти погинулог задругара прибавила, припада само оним задругарима који су били чланови задруге у времену кад је оно прибављено. Пошто кћери погинулог задругара нису биле задругари јер по закону то и не могу бити) у 1919 год. када је имање купљено за задругу, то њима ништа од овог имања и не припада. Синовцу, као задругару, припада при деоби на купљеном имању део који одговара његовом задружном уделу, дакле једна трећина.

Св. Бр. 566.

-ХХХИ Жандармеријсној станици — Топуско : С обзиром на објашњење Мин. Вој. и Морн. ЂБр. 1343 а 25 Ктурра 1928 год. (Сл. Вој., Лист, стр. 192), подофни-