Policija

— 469 —

нашла, да се одредба чл. 122. зак., о Главној Контроли одвоси и на случајеве изнете у представци Минист. Финансија ИБр. 6450/28, пошто чл. 129. зак. о Гл. Контроли чини изузетак само за судске депозите, а не и заостале депозите.

РОЧИШТА КОД ДРЖАВНОГ САВЕТА ПО ТУЖБАМА ГЛАВНЕ КОНТРОЛЕ

Државни Савет упутио је Главној Контроли акт под Бр. 14067 од 30. априла 1928. са питањем: да ли Главна Контрола у споровима код Држ. Савета, у којима се јавља као тужилац, жели да се по истим држе јавна рочишта сходно чл. 308. фин. закона за 1928/29. год. или се на основу чл. 27. зак. о Држ. Савету и управним судовима као тужилац одриче јавних рочишта по овим споровима.

По овоме питању Главна Контрола на својој општој седници од 4. маја 1928. год. одлучила је да се одговори Држ. Савету, да она по наведеним споровима не тражи да се држе јавна рочишта већ се истих на основу чл. 27. зак. 0 Држ. Савету и управним судовима одриче; у случају пак да тужена страна захтева да се о тужби држи јавно рочиште, моли се Држ. Савет да о томе Главна Контрола буде обавештена и позвана на рочиште.

Бр. 44372.

ОБЛАСНЕ КОНТРОЛЕ НАДЛЕЖНЕ СУ ЗА РЕШАВАЊЕ О

БУЏЕТСКИМ ПРЕКОРАЧЕЊИМА И ВАНБУЏЕТСКИМ ИЗ-

ДАЦИМА ПО РАЧУНИМА САМОУПРАВНИХ ТЕЛА, КОЈИ СЕ КОД ЊИХ НАЛАЗЕ НА ПРЕГЛЕДУ

Главна Контрола размотрила је представку те Контроле Бр. 82 од 3. фебруара 1928. г. којом се пита, да ли је Обласна Контрола надлежна за решавање о буџетским прекорачењима и ванбуџетским издацима по рачунима које она прегледа, или ће се овакви рачуни слати Главној Контроли, -— па је одлу: _ чила, да је Обласна Контрола надлежна за решавање о буџетским прекорачењима и ванбуџетским издацима по рачунима самоуправа који се код ње налазе на прегледу.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 8. маја 1928. г. Бр: 10958."