Policija

— 470 —

ОДРЕЂИВАЊЕ ПЕНЗИЈЕ ПО ЧЛ. 108 ИНВАЛИДСКОГ

У вези одлуке опште седнице Главне Контроле од 12. априла 1928. год. под Бр. 39859 донете поводом накнадног одређивања количине пензије по чл. 108. инвалидског закона у случајевима који су већ окончани извршном пресудом Држ. Савета а на основу одлуке опште седнице Држ. Савета од 21. и 22. октобра 1927. год. Бр. 36226, — одлучено је на општој седници Гл. Контроле од 27. априла 1928 г. Да се подиже тужба Држ. Савету противу накнадних решења о одређивању количине пензије по последњем ставу чл. 108, инвалидског закона са повратним дејством само у оним случајевима. где је решење о инвалидској потпори донето после 1. 1У-1926, год., а иначе, ако је решење донето пре тога времена, да се тужба не подиже.

Из опште седнице Главне Контроле од 24. априла 1928. год. Бр. 39859.

ВАЖНИЈИ РАСПИСИ И ОБЈАШЊЕЊА ГЕНЕР. ДИРЕКЦИЈЕ ПОРЕЗА.

ОПШТИНСКИ СУДОВИ И ПРЕДАЈА ПОРЕЗА.

Главна Контрола известила је ову Дирекцију да поједини општински судови наплаћену порезу и државне прирезе не предају у одређеном времену Фин. Управама, већ да се често врше злоупотребе од стране општинских органа, па је тражила да се овим злоупотребама стане на пут и заштите државне интересе.

Достављајући предње, Генерална Дирекција Пореза наређује Управама да обрате највећу пажњу да се прикупљени порез од стране општинских судова најуредније предаје у одређеном року, а сем тога да се органи те Управе чешће на лицу места уверавају, како о предаји наплаћеног пореза,

тако и да ли се прикупљени порез правилно у пореске књиге уводи.

За сваки случај злоупотребе од стране општинских органа у погледу предаје пореза који би се у будуће десио