Policija

— 621 —

Може се појмити какав би резултат показале полиције оних великих вароши у томе питању где има по стотине хиљада незапоследиих РАИ ако би и оне овај систем примењивали.

Неопходна је и хитна потреба, да се ова мера безбедности повери само вишим стручним и искуснијим шефовима; да се разлози за вршење прогонства што пре изложе строгој и генералној ревизији, и да се тај број прогонстава и суме вотиране за та прогонства сведу на нормалне цифре. Исто тако мора се озбиљно повести рачуна и о томе, да кад се једном донесе одлука о прогонству да се до краја изврши и да се за дотично лице има гаранција да је неће изиграти, стављајући при томе извесне законске одговорности о потпуном извршењу и властима куда се дотично лице прогања да се прогонства и даље не би шаблонизирала и свела на једну обичну и скупу форму избацивања из појединих вароши тих људи како се не би они кроз извесно време опет појавили, наравно без довољне контроле приватних власти.

| /.

А. Џ. Кингслај Хит.

ПОЛИЦИЈА У ПАЛЕСТИНИ ПОД ЕНГЛЕСКИМ. МАНДАТОМ.

После нашег инструктивнога написа „Полиција у Ираку“ из истога извора — „Тће РоНсе Још“па!“ — доносимо чланак о полицији у Палестини, под енглеским мандатом, из пера самога шефа. - те полиције.

и Е

И поред тога што Палестинска полиција постоји релативно кратко време, намера да се њен живот и делатност опишу није неоснована. То је врло млада полицијска организација, али је прошла кроз више искушења него многе полицијске организације, како у самој Енглеској тако и ван ње,

Када су краљевске енглеске армије под вођством Фелд--