Policija

— 1101 —

Из прве реченице чл. 122. види се да се записник шаље у овереном препису в. жупану тек онда, кад исти у скупштини буде оверен и одобрен. То значи, да се пре прочи-“ тања и одобрења у скупштини, записник не може доставити

в. жупану т. ј. записник се не може послати непосредно.

после одржате седнице. Технички је тешко да се у једној седници рада са скупштином, да се записник састави и истој на крају седнице прочита. Из тога следује: да се записник. једне седнице може прочитати тек на наредној скупштинској,

седници. Овде може наступити и овакав случај: седница. скупштине последња је. На њој су донете важне одлуке,.

које не трпе одлагања. Међутим, скупштина се закључи. Шта ће бити од одлука, које су на тој седници донесене» Да би се оне могле извршити, потребно је прочитати записник у скупштини и добити њено одобрење. Идућа седница биће тек можда после годину дана и за толико би требало чекати:

па добити овлашћење да се те одлуке пусте у извршење..

Могло би се помоћи једино на тај начин што би цела скупштина чекала да се записник састави и да га по прочитању прими. Вероватно је, пошто је последња седница, да би скупштина на то пристала, али извесно је да не би пристала, кад. то не би била последња седница. Онда би се записници читали на наредној седници.

По правилнику, који је прописало Мин. Унутр. Дела: а на основу кога су истоветне правилнике донеле и многе“ области, поступак са записницима мало је проширен. Тако,.

у чл. 23. стоји ово:

Чл. 20. „Састанак ће се отпочети у означено време читањем протокола са прошлог састанка без обзира на број присутних

посланика. Сваки посланик, велики жупан и стручни рефе--

ренти, који су присуствовали састанку имају права чинити,

примедбе на прочитан протокол скупштинског састанка. Ако.

скупштина не буде противна исправци по учињеној примедби, секретар ће бити дужан исправку извршити.

Протокол коначно усвојен потписује председник или; онај Који. је председавао у седници и онај секретар који га:

је водио“.

пр