Prosvetni glasnik

злписпик главног просветног савета

323

у црноречком округу : г. Стевач ПавловиК, учитељ школе планиничке, у Кривељ, 18. Анрма ове год. III Разрешени су: у пишком округу : г. Стеван СавиИ, застунник учител.а о-

сноипе гаколе у Црној Трави, 28. Априла ове год. но молби. у пиротском округу : г. Мнлорад ПротиК, учптељ школе станичанске, 24. Априла ове год. по молби.

Записник Главнс САСТАНАК ССС1Х. 4. Аирила 1886. год. у Ееограду. Бнли су: потпредседник Н. Дучић, арх. ; редпвнн чланови : Драг. С. МилутиновиЂ. Љуб. Ковачевић, Јеврем ИлиЂ ; ванредчи чланови : Милан АндоновиЋ, Јев. Ђор-ђев ••+!, Пет. Живков^Ћ, др. В. Баку.-ћ 7 Бор. Тодорови-ћ, Жив. Попови-ћ. Никола Стајев;* и Лаза Обрадози^. Лословођа : Мил. МарковиК I ПрочАтан је и примљен записник 308-ог састанка. II Ирочитано је аисмо г. министра аросвеге и ирквемих иослова од 3. ов. м. ТБр. 2807, којим се шиље Главном Просветном Савету сведоџба г. Јована Несторовића, свршеног ђака Велике школе и иозива се Главни Просветни Савет да изволи ову сведоџбу прегледати и оценити: има ли овај кандидат нрописану квалиФикацију за наставника средњих школа, каква му је иста и за које предмете. Пошто је снедоџба прегледана, нађено је, да кандидат има слабу оцену из Анатомије и Физиологије и то по поновљеном нспиту у III години Велике школе. Због овога су се нојавила два мишљења у Главном Просветном Савету. 11о једноме, овај кандидат има, а по другоме, нема прописану квалиФикацију за наставнпка средњих школа. На послетку је нитање решено гласањем п са 8 противу 4 гласа одлучено је: да г. Јован Несторовић свршени ђак Велике школе, има нрописану квалификацнју за наставнпка средњих школа и то за предмете историјскоФплолошке групе.

Просветног Савета Четири члана Главног Просветног Савета, и то: г. Љубомпр Коиачевпћ, Јевта Ђорђевић, Петар Живковић и Живко Поповић одвојили су своје мишљење у овоме пптању, и изјавили су да овај кандидат нема прописану квалиФикацију с тога, што има у сведоџби оцену „слаб" у трећој години из Анатомпје и Физиологије и то по поновљеном исниту. С тим је састанак закључен.

САСТАНАК СССХ 9. Аарила 1880. год. у Београду Били су: иотиредседник Н. ДучиЋ архим.; редовни чланови: Ј. Пецић, Свет. Вуловић, Љуб. Ковачеви-ћ, Ђ. Козарац. Јевр. Илић; ванредни чланови: Јев. Ђорђев-сћ, Јов. ЂорђевиЋ, Пет. Живковић, др. В. БакиК Бор. Тодорови^, Жив. Попов .ћ, Никола СтајевиЋ, Лаза Обрадови^. Лослово/ји Мил. Маркови^. I Прочитан је и нримљен записник 309-ог састанка. II Прочитано је иисмо г. министра иросвете и црквсних иослова од 8. ов. мес. ПБр. 2993. којнм се шнље Главпом Просветном Савету дело „Пољска привреда" учебник за школу и народ, од г. Наје Тодоровића, које писац нуди за откун и преиоруку и позива се Савет да изволи дело нрегледати и оценити и казати му своје мишљење о вредности и употреби дела. Одлучеио: да се умоле г. г. Коста Црногорац и Лазар Обрадовић, да дело прегледају и да Савету о исгоме реФерују.

41*