Prosvetni glasnik

на ову тачку у месечном извештају, који буде на реду после пријема овога расписа. 3. Како за ову годину, тако и сваке године у будуће, управитељи и учитељи после онога главнога извештаја о набавци уџбеника, који су дужни поднети до 1. октобра, извештаваће министра у извештајима месечним и о извршењу наредбе о набавци уџбеника, по 2. тачци овога расписа, докле год та наредба не би бпла потпуно извршена, како би се противу неуредности у том погледу могдо предузимати што треба,. ПБр. 20104. 28. октобра 1895. год. у Београду. Министар иросвете и цркв. иослова, Љ. Ковачевић с. Р.

део 559

УМРЛИ СУ: Ђакон Светислав АздејковиЛ, писар III [кдасе Дух. Суда епархије нишке, 29. окт. о. г.; — Ружица МарковиКка, учитељица осн. школе у Зајечару, 21. јуна о. г.; — Рахила АнтоновиКка, учитељица у пенсији, 14. јула о. г.; — Сиасоје ПеловиИ, учитељ осн. шк. у Пироману, окр. ваљев., 8. јула о. г.; — Жандина БркановиКка, учитељица осн. шк. у Корбову, окр. крајин., 17. јула о. год.; — Милорад ЈовановиК, учитељ 111 р. осн. школе у Трстенику, окр. круш., 26. септ. о. г., и Атанасије Р. ПротиИ, учитељ 2. одељ. Ш р. осн. шкоде у Прокупљу, 27. септ. ове године.

■РАДВД ШВНОГА ПРОСВЕТНОГ СШТА

ЗАПИСНИЦИ РЕДОВНИХ И ВАНРЕДНИХ САСТАНАКА ГЛАВНОГА ПРОСВ. САВЕТА САСТАНАК 644-ти 4. октобра 1895. год. у Београду. Били су: иотиредседник, Жив. П. Симић; редовни члановц: д-р Мил. Јовановић-Батут, д-р В. Гавриловић, Стев. Ловчевић, Јевр. А. Илић, Дим. Јосић, Стеван Давидовик, Дим. С. Јовановик и ванредни члан М. В. Ћирић. Пословођ, Мил. Марковик. I. Прочитан је и примљен записник 643. састанка. П. Прочитано је писмо г. Министра просвете п цркв. послова од 2. октобра ове годнне, ПБр. 17364., којим се пита Савет за мишљење о прештампавању „Немачко-српског н српско-немачког речника" од г. В. Малине, учитеља језика у I београдској гимнасији. Из разлога што нема нарочитог речника за немачки језик, Савет је одлучио: да се овај речник може прештампати у толико примерака колико ће бити довољно да се подмири лотреба за три године и да се за то време употреби као привремени

уџбеник; да се нозове писац да каже Савету колико тражи у име хонорара, па ће се о том доцније решити. III. Прочитано је писмо г. Министра просвете и цркв. послова од 2. октобраове године, ПБр. 17361., којим се пита Савет за мишљење о прештампавању „Пространијег Катихизиса." Савет је оддучио: да се овај катихизис не ирештампава, пошто није подесан за уџбеник и пошто се ради нов и бољи катихизис од овога.

Прочитано је писмо г. Министра просвете и црквених послова од 2. октобра ове године, ПБр. 17366., којим се пита Савет за мишљење о прештампавању „Земљописа српске земље и балканског полуострва за IV разред основних шкода" од пок. проФесора В. Карића. Савет је одлучио: да се овај земљопис овакав какав је не може прештампавати. V. Прочитано је писмо г. Министра просвете и цркв. посдова од 2. октобра ове године, ПБр. 17363., којим се пита Савет за мишљење о прештампавању „Минерадогије" за ниже разреде средњих школа, од г. Ј. Пецића.