Prosvetni glasnik

140

НАУКА И ИАСТАВА

10. Марко Милојевић • 24*25 11-50 2'36 - 2б 11. Вељко Спасојевић • 16 - 00 8'25 149*32 12. Адекса Радовановић' 24'02 16*9б 160*67 Према томе могао је један ученик жичке шкоде за тај дан асимиловати: грама беданч. масти угљ. хид. Највише ....... 29*10 16*95 271*50 Најмање 9*70 5*00 90*50 У средњу рз г ку • • • 18*91 9*99 178*61 Просечна размера између потрошка беланчевине, масти и угљен-хидрата била је (у округлим бројевима): 9 : 5 : 86. 2. Сирча Од храњивих делова својих намирница могао је асимиловати и унотребити: грама. беланч. масти угљ. хид. 18. Никодије Андрејевић 17*46 8'00 162*90 14. Нидодије Младеновић 6*88 3*00 80*08 15. Љубомир Милић • • 20*37 10*50 190*05 16. Драгољ. Андрејевић • 20*37 10*50 190*05 17. Драгољ. Аћимовић • 19*40 10*00 181*00 18. Живан Милосављевић 16*97 8*75 1б8*36 Према томе могао је један ученик сирчанске школе просечно за тај дан асимиловати: грама беланч. масти угљ. хид. Највише 20*37 10*50 190*05 Најмање 6*88 3*00 80*88 У средњу руку .... 16*90 8*46 160*40 Просечна размера између потрошка беланчевине, масти и угљен-хидрата била је : (у округлим бројевима): 9:4:86. 3. А 4 р а н и Од храњивих делова својих намирница могао је асимиловати и уиотребити: грама беланч. масти угљ. хид. 19. Јован Букаловић • 11*64 6*00 108*60 20. Обрен Синђелић • 52*72 48*55 166*40") 21. Светис. Тош-ковић • 13.09 6*70 122*17 22. Бојин Нешковић • 72*05 47*10 232*25 2 ) 23. Димитр. Ђокић • • 19*40 10*00 181*00 24. Станис. Здравковић 20*85 10*75 194*57 25. Драгољ. Гојковић • 18*41 9*50 171 *95 3 ) ') Овај ученик могао је из свога оброка и више асимидовати, јер је уа кувурузаи хлеб имао и сира, а физиолошк-им опитима је доказано, да сир комаже варељу других делова храие — нарочито кукурузиог хлеба. Гдегод буде слична елучаја, ја ћу то истаћи. 2 ) И више, јер је имао сира. З ј А и мање, јер је имао место чисте ироје тз. »туте.*

Према томе могао је један ученик адранске школе просечно за тај дан асимиловати: грама беланч. масти угљ. хид. Највише 72*05 48*55 232*25 Најмање 11*64 6*00 3 08*60 У средњу руку .... 29*73 19*80 168* 13 Просечна размера између потрошка беланчевине, масти и угљен-хидрата бпла је (у округлим бројевима): 13:9:77. 4. Самаи«ли Од храњивих делова својих намирница могао је асимиловати и употребити: грама беланч. масти угљ. хид. 26. Алекса Андрушић ■ 4*8б 2*б0 45*2б 27. Божид. Здравковић 20*37 10*50 190*05') 28. Здравко Бунарџић • 19*41 10*00 181*00 29. Велимир Ђоковић • 19*41 10*00 181*00 30. Љубомир Танаековић 24*25 12*50 226*25 31. Божидар Миџовић • 18*43 9*50 171 • 9б 32. Драгољуб Миленквић 29*10 15*00 271*50 Према томе могао је један ученик самаидске шкоде за тај дан просечно асимндовати: грама беланч. масти угљ. хид. Највише 29*10 15*00 271*50 Најмање 4*85 2*50 45*24 У средњу руку .... 19*40 10*00 181*00 Просечна размера између потрошка беланчевине, мастп и угљен-хпдрата бпла је (у округлим бројевима): 9 : 4 : 86. 5. Врди^да Од храњивих делов'а својих намирнида могао је асимиловати и употребити: грама белаич. масти угљ. хид. 33. Радован Радовић • ■ 4*85 2*50 45*25 34. Светозар Пајић 2 ) • • 82*62 89*35 120 02 35. Алекса Ватричевић 3 ) 41*31 22*70 169*9б 36. Миодраг Петрић • • 12*12 6*2б 113*25 37. Милојко Ракић ■ •. • 24*25 12*50 226*25 38. Војислав Грачанац • 24*25 12*50 226*25 39. Велимир ЈеФтовић • 21*82 11*25 203-62 40. Велисав Џодић • • • 2Г82 11*25 203*62 41. Жарко Карапанџић 4 ) 36*03 24 05 116*12 ') Још мање, јер је место.чисте нроје јео т. з. »туту.« 2 ) Сир са скоруиом има много беланчевине и масти. 8 ) »Сок" тј. млеко са ситним сиром има ирилично беланчевиие и масти. 4 ) Сир без скоруиа.