Prosvetni glasnik

Општи део

1255

6) исхрана говечета до краја друге године; 7) стаја за телад; 8) болести телади и њихово лечење; 9) гајење телета. С в и њ е I Значај гајења свиња за сеоско газдинство. II Гајење свиња: 1) главни услови за рентабилно гајење свиња; 2) избор расе (домаће и стране); 3) избор свињчета за приплод; 4) нега и исхрана супрасне свиње; 5) прасење; 6) исхрана крмаче; 7) нега прасади; 8) болести прасади; 9) свињац. III Гојење свиња: 1) услови за успешно гојење; 2) храна свиње за месо, храна свиње за маст; 3) справљање хране; 4) нега свиње за гојење; 5) болести свиње. Козе и овце 1) користи од козе и овце; 2) стаја за козе и овце; 3) знаци добре козе и овце за млеко; 4) „ доброг јарца и овна; 5) јарење, јагњење и нега младих; 6"» исхрана и поступање са одраслим животињама. Б Зечарство Зечарство у Југославији и на страни. Зечарсгво као привредна грана. Услови за развој зечарства. Зечарник. Расе зечева код нас. Ангорски зец: нега, чишћење, чешљање, исхрана, шишање вуне и др. Исхрана и нега зечева. Зечја прерађена крзна. В Живинарство 1) Организација живинарства и његов значај за сеоско газдинство. 2) Главни услови рационалног живинарства.