Prosvetni glasnik

1256

Просветни гласник

I Кокошке 1) расе; 2) избор живине за приплод; 3) избор јаја за насад; 4) лежење и нега пилића (природно и вештачко); 5) исхрана и нега квочке; 6) живинарник; 7) исхрана пилића; 8) освежавање крви; 9) контролна гнезда; 10) таблице за носиво II П л о в к е (углавном као и код кокошке) Ш Гу ске ,, ,, ,, „ ,, IV Ћ у р к е „ „ „ V Болести живине: 1) узроци болести и њихово отклањање; 2) најважније болести и њихово лечење; 3) непријатељи живине. VI Користи од живине и њених продуката: 1) чување и остављање јаја за зиму; 2) клање живине; 3) употреба перја; 4) „ јаја; 5) живинарске задруге, друштва и њихов значај. Г Рибарство О рибарењу уопште. О рибњацима и њиховом подизању. Размножавање, нега и исхрана риба. Врсте риба. Поправљање земљишта помоћу рибњака. Д Млекарство / Млекарство као привредна грана. Његов развој код нас и на страни. II Млеко: 1) постанак и добијање млека; 2) главни саставни делови млека; 3) испитивање масноће млека; 4) особине млека; 5) хранљивост млека; 6) гљиве и њихов значај за млекарство; 7) мане млека, њихово спречавање и отстрањивање; 8) употреба млека.