SRĐ

fiOB —

Sve te misli tjera' iz glave Ke nevjeKte vik') ucvilu' 2 ), lijež' zalihe i naprave Vazđa štetne duši i tilu, 3 ) Er sv'jetovne s izvanštine Cesto kućni mir pogine. Кб kad sate na medene Glađn'jeh osa roj napane, Pčelice su izgubjene, U ulištu med nestane; Tako s ov'jeh ispraznosti Ginu u ženi sve kreposti. Tvoj je poso poglaviti Mirno s drugom vik živjeti, Što on lioće, liotjet i ti, Što 011 neće, ni ti htjeti, I jedinstvo uzdržati, Ist'jem dahom i dihati.

Paka ćinu u svakomu B)Ogol ubno djelaj ući, Nastojati stanu u tvomu Da se božji strah okući, Er gdigodi 011 gospodi Zaručui se mir nahodi. U nasporu i vr'jednosti Greznuće vam svak čas biće, I u svakoj obilnosti Kuća vaša tad ploviće, Kako vojka 4 ) koj 5 ) pomaga Žirne r'jeke bližne vlaga. Ispod plani 8 ) tada 11c ćc Bizgići 7 ) sc izvlačiti, Motovila i pređe će Puna kuća svuda biti, Sve ćeš naći pripravjeno 8 ) I od praha iščišćeno.

Tad sram l,udski doć će opeta U ognište stanovati, Gospođa će zime i Jeta S uha na uho mirno spati, Er potrcba nij' od oka, Miš ne ide gdi nij' smoka.

') za v'jek = vazd». *) za ucvile. 3 ) za tijelu. ') voćka. 5 ) za hojoj. *) grede u potkrovfu. ') milići. s ) za prepravjeno.