Starmali

120

Изишао је први из штампе

ОРАО

ВЕЛИКП НЛУСТРОВАНН КАЛЕНДАР за год. 1879. Садржај је овоме календару најбогатпји, јер мимо добро уређен календарсни део доноси у своме забавноме н поучноме делу 20 разних чланака од признатпх срнских књнжевника а уз то 39 уметнпчки израђених слика од којих су 34 слике са свим нове нптн су псте до сада игде угледале света у ернским листовима, него су израђене за .,Орла" у најбољим страним радионпцама. Календар пзноси 11 табака највећег формата на углађеној артијн а стојп само 50. новч. за Србију 1 динар. На 10 н внше у нас порученпх комада за готово нлн пошт. поузеђем рабатујемо 30"» Уз „Орла" препоручујемо „ЦДРИЋ" МАЛИ КАЛЕНДАР СА СЛИКАМА који стоји 20 новч. или 2 гроша. Ко порунн за готов новац нлп ношт. ноузећем у нас бар 25 ком. томе рачунамо 12 новч. комад. Главна комнсија за Србпју: Књпжара В. Валожића у Београду. А. Пајши ј Н.

ВИНОГРАДАР и ВИНАР у Нетроварадииу (Срему) препоручује н а, ј ј е ф ти н и ј о м ценом своја НА 11 ИЗДОЖАБА 15 пута одликоваиа властита Гмма. шиљср и црна вина, даље сво.је производе ракија комовице и шљивовице из разних година, још ко томе омиљену Сремску слатку аотал-олачицу и п о њ е м у п р о и з в е д е н е изврсне СУЏУКЕ као и капљаш и митроподитски (српски) В Е Р М Е Т.

\ } Ц НЛОВИДВЕ

ПУТНИЧКИХ ПАРОБРОДА. Од I. новембра. Доле нутује нутничка лађа понедељником, средом п суботом у 3 сахата после подне. (Средом п суботом пде до Оршаве и има свезу п са Тптелом). Горе иде лађа уторником. четвртком и суботом у пола пет сахата носле подне. Од 1. новембра почињући пристаје путнички пароброд н код Каменице, где је нова етаница отворена.

Радионица мушког одела Д 4 0 Л Ф Д Ф Р А Н К А у II. Саду ,.к о д Енпез а", на главној пијаци у кућн „Матицо Српвке" бр. 42 првпоручује за јееењу и зимску еезону сваке врсте најлешие пзрађених мушких хаљпна за чудо јефтином ценом (а да би пзбеглп случајне нромене у пмену, ваља сноменути само: Франкл.) Нарочито ее препоручује: за господу горње хаљине (капуте) од 10 Фор. на више као п омиљене такозване Менчпкосе јесељих ноуком преобука — „ чакшпра (папталона) — .„ нрслука — — — врло елегантних шлофрока — Осим тога може се добити у свако доба у пајвећеи избору до најФннпје израђених мушких хаљипа сваке величине и разноврснога помоднога и елегантнога кроја. Шнецијалитети у штофовима за панталоне. — Велико стовариште најфинијих штофова домаћег и страног фабриката. Једпна прод.вппца за Нови Сад и околину еваке врсте, правпх, оригиналних, американских ШИВАћИХ МАШИНА за ПОРОДИЦЕ и РУКОДЕДПЕ по Фабричној цени, са ноуком безилатном. уз годишњу гаранцију, и на месечпу одплату. Радионица за репаратуре, брзо, тачно п јеФтино. — Стовариште еваке врсте конаца, енгл. Перки-Игала, зејтина у Флашама, као и свију дслова шиваћих машина. Све то и једпно Само код АД0.1ФА Ф1'А Нр1.[А у Н. Саду, главп. пијацп бр. 42 „код Енглеза."

15 16 5 3 12

Ш тампарија А. П ајевива у Н овом С аду 1878. год.