Starmali

1 ^

• '-.'/гч „ СТАРМ АЛИ" БРОЈ 10. ЗА 1878. 113

Ох ала би Босна срећна била, да су јој нешто сви становници фратри; они би у таблицама новога Мојсија нашли све услове боље будукности \ои а 1мч /.

К о к и ц е. Дух загребачки хтео је да проба ко.тико снаге има латиница у Босни, и на жалост његову нашао је да је јача него што је желио. т. ј. кадра Је била оборити самога бар. Филиповића.

Нека гослода жале што је познати бик са новосадског вашара утучен, а већ су хтели да га метну за пустакомесара за футошки вашар.

Какво ми је то народно позориште, кад не зна за шал У ?■ IНхИ. Чакра. Један Ротшилд аојавио се у литератури као списатељ, — ал то још није тако чудо, као што би било, да се који списатељ појави као Ротшилд. У Бечу представљају сада једну позоришну игру, која је тако водена, да глумци морају у швимхознама да се појављују.

У Бечу је ових дана беснила така бура, да су три дана биле прекинуте телеграфске свезе. Болесници у долњим крајевима, који пате од загуша, веле, да су се за то време врло добро осећали.

„Кикирики" диже сномепик, на коме пише „Здје почивајет европски м и р. У м р о у Б о с н и , с ахрањен у Афга нистану". — Јадан мир! Пе може га човек на.звати ни покојником, јер где нема мира нема ни п о к о ј а.

Треба их четворо, Састале се до три прије — Из џепа им карте вире Састале се да на новце Играју се ,,ф р и ш е ф и р е." Већ почеше карте ментат' Ад' су на мах стали Играде би, ад' не могу: Ч е т в р т а и м ф а л и ... — Наз К.