Starmali

„СТАРЛ1АЛИ" БРОЈ 11. ЗА 1878.

127

сидом баба ? — у р а ј, иди барем у какав р а ј и ћ. Њега даклем свакојако треба иослати на с а б о р, али не онај у Пешти. него нека га бабе воде посаборима око манастира кад је слава. А на сабор у Пешту нека иде онај човек, који је науком својом и поштеним каракгером на то способан; ЖивеоЛаза Костић, посланик шајкашки! Аб.

Костић или Стојковић. ? Састада се два бирача у Шајкашкој. Један неродњак, а други бугер. Бугер је народњаку овако разговарао : — Шта ваш Косгпћ! Из вашег Стојковића можеш истерати вашег читавог Костића и још да остане Стојковићу један Јов, т. ј. Јупитер читав! Састави само писмена. Доказ: Стојковић = Костић + Јов. Зар није дакле Стојковић више нег ваш Костић? Аб. Пред избор, Кортеш. Даклем, за кога ћеш огласити? Бирач. Па за доктора. К о р т е ш. За доктора Лазу, или за доктора Перу? Б и р а ч. А који боље уме д а л е ч и ? К о р т е ш. Оне бодести, које се на сабору дече уме боље др. Лаза, а доктор Пера ослобађа од солдатије и дао је реч свима бабама у Шајкашкој, да ни једну неће узети у солдате која буде за њега кортешовала. Аб.

Грк Коста из Жабља. Зелен Косга добује: „Ево браћо мог ује „У аега је масна каса „Њему дајте вашег гласа. „Кад на сабор горе оде „У риту ће нестат' воде, „Долма одма отпада „А порција опада. „Ако Бога, браћо, знате „Што којекуд тумарате „Држите се мога рође „Јер тако вам светог ђође „И доктора Крестић ђоке —

Ал бирачи веле: љоке! — мј Материјализам, (Идеалу.) Сва си леиа од главе до пете Једном речи: вилино си дете; Ал' да тата дукате не даје Не би нико глед'о твоје баје. в М. Ј.

(неслани). Оир ђока Кр - иК, Народе! браћо! Гле како сам феш II од Ђође сам већи ја — кортеш! Зато зна,јте: Ђођа је 1<1и§, ал ја сам још кћ^ег. Замном роде, ко је бугер ! Ј. К о к и ц е, Срж се страшно једе на адресу коју је поднео др. Полит са два друга. Ако мислите да ја ладем, а ви читајте „Турски народ." „Пешт. Лојд." У Босни има већ толико р е д а, . да је сада већ дошао р е д и на р е д у ж у Филиповића, да га и он окуси Хаџи Лоја сада лепо седи и нотписује своје име на цедуљице, које Бечлије купују за два еексера комад. Кажем ја, тешко је, тешко је само утећи од вешала и доћи до Беча, — а после ни бригеша! Неко, који је само овлаш читао полемику о нашим календарима „Соколу", и „Орлу", запитао је: А какав је календар тај Арса Пајевић, кад се на њему кола сломила. Београдски пресбиро поновио се са једном новом снагом. Београђани честитају Новосађанима на том губитку. Немојте ви тога ћиру Бабиног тако багателисати. Јер он је био код „Заставе" министар спољних послова. Адресирајте се само на н>ега, јер и ои је многима адре с е писао. Л е п и т е се њега, јер и он је доста марака лепио. Он зна у прсте све Србе кдји српске листове не држе, па је од свију изабрао доктора Перу. А то зацело није бадава урадио.