Starmali

„старј ДА јш" број 14. за 1878.

161

Онда су била три краља а једна звезда па је лако било наћи пута, Али сада је много краљева али много и звезда — Сад је много теже наћи Спаса,

При крштењу златниковом, Женеки свете ионосни Хрђаво ти пишу : Сад те веке делије ћушкају у Нишу. При крштењу бива то Новог српског д'ора; — ,.Не сме бити златица, Златник бити мора." „ А зашт' не би златица ?" Питање изиде. Јер је „р о д а женског а" Па се неки стиде. Залуд људи учени Старе књиге траже Да златицу одбране, Ништа не помаже. Битка с' бије речима Топлим, хладним, млаким, II већина попушта Разлозима јаким.

Неки желе закључак Да с' узме на знање : „Само роду мушкоме Припада штовање." А међу тим „Стармали" Пита из ненада: Ког је рода „с к у п ш т и н а ?" Еог је рода „в ла д а "?

Седам рата, Турска се обвезала да ће Румуиији исплатити три милиоиа фраиака у седам рата, и то : 1. рату. кад буде могла. 2. рату. кад буде хтела. 3. р а т у. кад буде имала. 4. рату 0 куковом дну. 5. рату. 0 светом Либри (:кад се пси стригу:) 6. рату. Тридесетог фебруара (ма које године:) 7. рату на три дана после смрти.