Starmali

„стармжли" број 23. за 187,9. 181

стармали: N(11(1(111 Тегећеа! Ли88(еј§ен! ПУТНИЕ: ТегепПеИс ! Та ја сам извадио карту до Новог Пазара! СТАРМАЛИ: Ништа^ ништа! Ово је најновији пазар у њега можете и без банде и без компаније војника ушетати.

К о к и ц е „Руске и ируске новине тако се јако свађају, да чисто мене сврбе леђа." Рече оно :ад један дипломат. који није ни Прус ни Рус.

Панина је жел>а да се одсада филозофија предаје по светом Томи. Многи на то пристају, али под тим условом да се опет богословија предаје по Волтеру.

Тиса вели да у Араб-тапијској ствари не може судити српска комисија, јер се та ствар Срба ништа не тиче. Е сад разумемо много којешта, кад смо дознали за Тисино начело, да судије морају бити интересирати.

Добро је што се српски конгрес сазива баш о берби. Јер ми смо до сада обично долазили накисело грожђе.

Кад би мене питали, ја им не би саветовао, да незвани иду у госте тамо, где у реци место воде тече Л и м.

Младенцима, (Двосложна загонетка.) Први слог је у Загребу На српство је диго кебу; Ал се кеба та омакла Себе самог јадан закла. Други свуд је у кућама, На услугу стоји нама; Кадкад даје све што треба, Кадкад баш ни коре леба. А цело је у Сиону, II Загребу-Вавилону; Наш ће стојат док је века, Вашег скора пропаст чека!

Омладина,