Starmali

205

§»— Ајао! уловио сам два рака! Д— Уловио си ти ђаволску матер, Пре би рекао да су уловили раци тебе! §[ . А шта си ми ти то уловио ? Д—, Упецао сам две рибе, — те бар не уједају. §ј - ■ Јеси ли чуо ; пријане, ја рђаво стојим, а ти опет некако чудно седиш, Рибе тежке, баир клизав, ако изгубиш равнотежу^ па бућнеш у то језеро, — шта ћеш онда? Д— Мене ће Бисмарк извадити, |»— А јес јес, јес, — имаш право!

Телеграми и;ј непоузданог извора. Карловци. Данас се сабор сетио свога негдашњег диуног члана, који у Вацу труне. Деиутација Ие иЛи да измолн иуштање тако врсне снаге, чији је савет сабору тако иотребан, Госиодин комесар је рекао: Тако и треба ! Ваш сте људи, кад се 'сеКате својих заслужних ирвака ! Пешта. На закључак сриекога сабора израшо се министар Тиса, да се МнлетиЖ засада јоги не може иустити у Ћарловце., али нема ништа иротнв тога да се сабор иремести у Вац.

Вагнерова музика, Немци веле : „који хоће Да Вагнера нашег слуша, У тог мора поширока Ж велика бити душа. и А ја велим то је мало: Тој великој души Мораш додат' јоште нешто: II — велике уши.

(Н. I,)