Starmali

166

„СТАРМАЛИ" БРОЈ 21. ЗА 1880.

Кад заслужи ко батина Избијем га сам.

VI. Ко код мене руча Вечеру уштеди, Више пута по три дана Јело не погледи.

VII. Ракију ми хвалит' мораш, Ако злотвор ниси. Задимљена, — боже свети! У зиму те на пећ сети, А у лето киси.

VIII. Ја вам умем све довести У равновес леп: Ко напуни главу Тај испразни џеп.

IX. На столови моји Паприка не стоји. И не треба. Јер код мене Папрене су цене.

X. Моје вино природно је, Њиме ништ' не радим. У лето га не грејем, У зиму не ладим. XI. Што се тиче чистоће Рећи вам је доста: Ми чупамо пилиће Исто — ко и госта.

XII. Дођи у наш подрум, Не бој се авети. И поп слази у наш подрум Кад водицу свети.

XIII. Каква ми је црна каФа' Дођи па је види. Та она се ни најбољег Шувикса не стиди.

XIV. Код других је посна чороа, Џимрије ужасне ! ! !

Код мене су, брате мој, И столице масне.

XV. Банда, хар^е, Цигани, Тог код мене нема, Али зато ипак је Музика голема. Пре и после ручка, И с десна и с лева, Мојим драгим гостима, Сваком — крче црева.

XVI. Код мене је дупли мерцн, За то добар стојим. Дупла је и пена У чашама мојим. Ја се, браћо одликујем С дуплинама самим, Дупла је и креда Којом вам ракамим.

XVII. Дуванџија, који штеди паре, К мени дођи, не требаш цигаре! У моме „локалу" тол'ко има дима, Биће доста свима.

XVIII. Ако ми је шљивовица мека, Ти се не расрди, За то су ми роспрадле И биФтеци т в р д и. XIX. За овим долази једна празнина од педи. Неколико епиграма појели су мишеви. Штета црна штета! Јер о бечким мишевима можемо претпоставити, кад су имали да бирају, да су појели оно што је било најбоље. —н.Разјашнење. Ономад је једно дете у Дорћолу пало са столице. Тога истог дана преместио је један дуванџија своју радњу у Абаџијску чаршију. Прекјуче је један дописник „Видела" пљунуо у шаку, да удари једног дописника „Истока". Дан пре тога, трчала су деца на Врачару за једним пијаним вандровцем. Јуче је у Београдској касарни пуко један прозор. Тога истог дана наоштрио је нож један берберин, да сече жуљеве. Јутрос је једна баба претрчала преко улице да купи бурмута. Прекјуче је премештен један практиканат из министарства правде у министарство грађевине.