Starmali

256

,,стармали <; врој 32, за 1884.

Одговори Уредништва.

П. О. Н. Држимо, да је боље да то сада не изиђе. „Чудновата кра^а." Ово није за „Стармади". Можда ће оно друго, што обећавате бити подесније. Лик — Употребићемо у другој форми.

Нове књиге, посдате уредништву на приказ. Клара Милићева од Ив. Тургувева. Са руског превео Милан Данин. У Вел. Бечкереку 1884. Издање књижаре и штампарије Ј, Грчића. Цена 30 новч. При подиваау Милетићевог епоменика. Песма Јаше Томића И : На Милетићевом етуденцу. Алегорија с певањем Од-Лазе Нанчића у Ершцу, тиском Ветла и Вероцића 1884. Цена (?). Летопис Матицб Српске. Уређује А. Хаџић. Књига 140 (1884 свеска IV.) У Н. Саду Српска штампарија дра. Свет. Милетића Цена 70 новч.

ЦРНОГОРКА ЛИСТ ЗА КЊИЖЕВНОСТ и иоуку. Излази на Цетињу сваког четвртка па цијелом табаку. Стаје за ЦрнуГору, АустроУгарску, Б осну и Херцеговину: На годину 4 фор. — а. вр. На по године 2 „ — „ На три мјесеца 1 „ — „ „ За све остале земље: На годину 15 франака у злату На по године .... 8 „ „ „ На три мјесеца .... 4 франка у злату Претплата из Црне Горе шаље се управо „уредништву „Црногорке к на Цетиње". Претплата из А у ст р о-У гарске (БоснеиХерц е г о в и н е) нека се шаље поштанском упутницом на г. Петра Рамадановића у Котор. Претплата из С р б и ј е нек се шаље књижари Валожића у Биоград. Из свијух тих крајева ко хоће може слати претплату и управо на уреднишгво „Црногорке", али вазда само у плаћеном доЦетиња писму. Нови претплатници могу добити све бројеве "Црногорке" од почетка нове године.

ог* ИЗИШАО-ЈЕ ИЗ ШТАМПЕ „ОРАО" ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР ЗА 1885. СА НШД1БРШЈ01САДРЖИН01И 25 ВЕШТАЧКИ ИЗРАђЕНИХ СЛИНА

огл^си. ПОШТОВАНИМ ДОМАЋИЦАМА^Ш Ј интересу је сваке домаћице без сумње, да може у свако доба зготовити добру каву, а то се зацело најбоље даје постићи мешањем Чинкел-ове црвеног крста каве, која је као што сви признају најваљанији и најкуснији фабрикат. За то не треба ни једна домаћица да пропусти, а да не набави за своју кућу: ЧИНКЕЛ-ОВУ ЦРВЕНОГ КРСТА КАБУ. Чинкел-ова црвеног крста кава може се добити у свакој већој спецерајској трговини у округлим пакетима од круте хартије. Онда је само права, ако има на њојзи заштитна белешка црвеног крста. С поштовањем Д ВГ . ЧИНКеЛ-ОВИ СИНОВИ 3—15 Аи§\ Твсћшке! 8оћпе.

ГОДИНА ЈВДАНАЕСТА Цеиа 50 новч илн 1 динар Ко поручи најжање 25 ком. за готов новац, добија комад по 33 новч. Наручбине ваља упућивати издавалац-штампарији А. Пајевића у Н. Саду.

ш Е-* м

го

Еч 5N * РЧ гп ^ <3 м н=

Ф и М н § о

сЗ

&

о МН <! Ц « о

° « б н М

м ^ Н И сЗ о 4 И ^ ? 5 © 5 * ^ 1 03 § " м § н = а = 5 I = а 2 3 51 3 & ® § о « «■

РР

св

со

по наЈНовијој американсеој системи сигурне од ватре и харе из Фабрике

У БЖЧУ

;у солидности и каквоћи израде не уступају Ј ј НИ једној до сада познатој фабрици а у ■ дени су знатно јефтжније. — Наруџбине> прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић,; трговац у Бечу, Еагиепћо?, код кога се могу > мустре видити и цене сазнати. 29—33

штжмпаријл а. пајевшга у НОВОМ саду.