Starmali

Ц" ГЕГовоз^е Садзт 20. ја,хз:з7а,ра- 1385.

„Ста-зкми" пзлази трипут месечно. Годишња дена 4 *. — погодишња 2 ♦. — на 3 месеца 1 ». За Србију и друге крајв!*: 10 _ з 5 _ 2 1 /ј дипара или фраика. — Власпик и одговорни уредпик Змај-Јован Јовановвћ; Игдаје штамларијв А. ПајевиКау Новом Саду Рукописи се шиљу уреднику (Ог. Ј. Јогапоујс, ЛУк-п IX- ГогсеПшпцаззе, 50.) — Претплата и све штв се тиче администрације шиље се штампарији А. ПајевиЕа у Нов. Саду. — За огласе плаКа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жиг.

Курјачина. На пештапском сабору Пала јо реч јака : „ Маџа/р мора скинути Еожхј од курјака. То је кожа којом-но се Слабе бабе служе, То је кожа, иразна кожа, То није оруже. Ео с' не игра само жмуре, Ђећ се добру пада, Тај ирииасат' данас мора Еецељицу рада. а Још Јокаји пикад пије Тако мудро рек'о, (Шгета само, што је тиме Тако дуго чек'о.)

Што ј' и до сад зпао свако С обичоом памети, Чему с' паши иоклонише Нотабилитети, То се даиас изаргало — Вкдимо и знамо Каже пам се и признаје Да је кожа саио *, Снва длака од курјака Здраво олпњапа, —

А та кожа нит' је топла Нит' је штит од рана. Доле даале с вучјом кожом, То ј' обмана клета, Доле даклем с вучјом кожом, Што напретку смета ! Ову кожу требали су Већ давно да баце, Јербо само отуђује Питоме јагањце; Па да с' ради, тако ради И живо и јако Да користи буде свима, Свима подједнако. Стресте даклем курјачину Везану под брадом, Здраву душу, крепко тело Одените правдом, Маните се зверовања, Мап'те се страхота, То ће створит' милионе Чврстих патријота.

На тој речи, мудрој речи Од многих вам хвала! То јест, — ако није била Јокајева шала. д-