Svet

Stanovnici Holivuda izabrali najbolju glumicu VUPI NA TRONU

Vupi Goldberg (39), kao najbolja glumica u filmskini komedijama, dobila je ovogodišnje priznanje "Izbor građana Holivuda". Vupi glumi i u novim "Zvezdanim stazama", a trenutno joj je aktuelan film "Korina, Korina", topla Ijubavna priča u kojoj igra negovateljicu. Prošlog leta je upravo na snimanju tog filma upoznala svog sadašnjeg supruga s kojim se venčala u jesen prošle godine.

Unuka Ernesta Hemingveja u kućnom pritvoru OPSEDNUTA ĐAVOLOM Margo Hemingvej, unuka slavnog pisca Emesta, provela je šest nedelja na psihijatrijskoj klinici u Ajdahou, gde je završila zbog bizamog ponašanja. Naime, po povratku sa dužeg izleta u Indiju, Margo je obrijala glavu i iz svojih prijatelja pokušavala isterivati đavole, te nekoliko puta, u prisustvu članova jjorodice, pretila samoubistvom. Cetrdesetogodišnja glumica i model sada se odmara u svojoj kući nedaleko od Los Anđelesa, uz hju je i bolničarka, kako Margo ne bi pokušala samoubistvo.

Jos jedna ćelava prića BOJ OPET BOJ??? Nakon poduže diskografske pauze, britanski pevač Boj Džordž vraća se.na scenu obradom Igi Popovog hita "Fun time". To je ujedno i prva pesma novog

Džordžovog albuma "Cheapness & Beauty". Za promotivni video-spot, pevač sklon transformacijama, po ko zna koji put promenio je imidž. Ovog puta obrijao je glavu. Da li su on i Margo zajedno bili u Indiji ili se radi o zajedničkom frizeru ostaje tajna. Tom Kruz i Nikol Kidmen usvojili jos jedno dete POSLE IZABELE KONOR Tom Kruz (37) na vrhuncu slave nakon uspeha fihna "Intervju sa vampirom" i supruga Nikol Kidmen (28), po-

javljuju se presrečni nakon usvajanja svog drugog deteta; "Uvek sam želeo brojnu porodicu" izjavio je glumac. Poznatom bračnom paru ovo nije prvo usvojeno dete jer su 1993. godine usvojill devojčicu Izabelu, a novom sinu su dali ime Konor Entoni Kidmen. Nikol se trenutno nalazi u Sidneju kod svoje majke Dženet koja je presrećna zbog novog unučeta, dok otac vredno radi u Americi. Bilo bi mu pametnije da malo više vremena provodi sa suprugom, bar ne bi morao asvajati decu. Dosadio joj "Niko " ' ŽENA U CRVENOM 1 PONOVO ZALJUBLJENA Nakon razvoda braka od glumca Stivena Sigala, poznatog po serijalu o beskompromisnom policajcu, glumica Keli Le Brok, naprosto se preporodila. Keli ima novu Ijubav, znatno mlađeg glumca Džefrija Mura, sina populamog Džems Bonda i Sveca. Rodžera Mura.

Ljubav na nosačima aviona MARINCINA TRUDNICKOM ODSUSTVU

Pripadnice oružanih snaga SAD-a na sebi svojstven način ostvarile su izreku. "Vodite Ijubav, a ne rat". Njih pet s američkog nosača aviona "Ajzenhauer" posle šest meseci službovanja ostalo je u drugom stanju. Među marincima zasad ima 450 žena, i nekoliko hiljada muškaraca. Brojno stanje beba je u porastu. Džesika Lang niže uspeh za ■ uspehom "OSKAR" JE PREPORODIO Nakon "Oskara" za glavnu ulogu u filmu "Plavo nebo", karijera Džesike Lang dobila je na zamahu. Ovih dana u američkim bioskopima počinje prikazivanje novog filma, istorijskog spek-

takla "Rob Roj", u kojem naslovnu ulogu aimači Lajam Nison. Priča prati život legendamog razbojnika Roberta Mekgregora, svojevrsnog Robina Huda iz prve polovine osamnaestog veka.

koji je postao odmetnik nakon sukoba sa markizom od Montrouza. koga glumi Džon Hart. Džesika igra Robertovu vemu supmgu Meri. Njenu ulogu kritičari ist-iču kao jednu od največih vrlina filma. Kevin Kostner producent, glumac i reditelj CIKLUS O KENTAKIJU Pre pet godina Kevin Kostner je ostvario jedan od najuspešnijih rediteljskih prvenaca u istoriji Holivuda epski vestem "Ples sa vukovima", koji

je osvojio čak sedam "Oskara" i postao veliki hit sa zaradom od 400 miliona dolara. Takav uspeh zaista je teško ponoviti, pa zato i ne začuđuje što se Kostner nije žurio sa novim izletima u režiju. Populami glumac nedavno je najavio svoj novi rediteljski projekat "Ciklus o Kentakiju", ekranizaciju veoma ambicioznog pozorišnog komada, koji je 1992. godine doneo dramaturgu Robertu Senkanu Pulicerovu nagradu.

Osim kao režiser, Kostner će, naravno, nastupiti u glavnoj ulozi, a sa svojim dugogodišnjim poslovmm partnerom Džimom Vilsonom bide potpisan i kao producent.

Slavni reditelj upao u ćorsokak VENDERS SVE DOSADNIJI

Nemački reditelj Vim Venders, jedan od prvaka evropskog umetničkog filma, nedavno je završio svoj novi film "Priča o Lisabonu". Središnji lik filma je Filip Vinter, nemačld tonsM snimatelj, koji na poziv svoga prijatelja, reditelja Fridiiha Monroa, glumi ga Patrik Bauhau, odlazi u Lisabon. Međutim, došavši u glavni grad Portugalije, Vinter otkriva da je Monro nestao, a u njegovom stanu pronalazi filmske snimke zabeležene starom kamerom na ručno pokretanje. Nemajući u tom trenutku drugog posla, Vinter počinje istraživati grad i snimati zvukove koji prate Monroove snimke, i pri tome se zaljubljuje u pevačicu Terezu. Ako je suditi prema prvim reakcijama ■ kritike, nastavlja se faza Vendersovog kreativnog lutanja. Bilo bi mu pamet- j nije da više vremena provodi iza kamere nego što vodi borbu za zakonsku zaštitu evropskog filma.

28.04.1995. Svet

40