Svet

on izmakao. Zanimljivo je, međutim, videti ko se sve tu pojavio, kako su zvede bile obučene i ima li novih parova

KLAUDUA ŠIFER I DEJ\TD KOPERFILD: Ncmacki fop-model Klaudija Šifer, sa verenikom, kraljem iluzije, Dejvidom Koperfildom, nije dopustila da dodela Oskara prođe bez njili dvoje. Ona je nosila haljinu Đanija Versaćija sa "hrabrim" dekolteom, dok je on nosio neobičan smoking isfog kreatora, mada je izgledao kao da ga je sam Dejvid skrojio. Pola rukava i pantalona su napravljeni od crnog satena od koga su načinjeni reveri. Na kraju ceremonije dodele Oskara Kladuija i Dejvid su otišli na veliki prijera koji su ogranizovali producenti filma "Forest -Gamp" u čuvenom restoranu "Mortonžs".

TONI KERTIS: Ovo nije unuka slavnog glumca kojeg smo obožavali u triju sa Džek Lemonora i Merlin Monro. Nije ni ćerka, već, zamislite, verenica. Ako je i od Tonija, prcviže je.

KVINSI DŽONS I NASTASJA KINSKI: NajzaljubIjeniji par na proslavi. Ona glumica (34), snežno belog tena, on kompozitor (61) izrazito tamne puti. Ko još onda može da kaže da se kontrasti ne privlaće. Inače, Kvinsi Džons je primio specijalnog Oskara za svoj humanitarni rad.

ŠERON STOUN: Vdiko Lavcnađenje nastalo je kada je Šeron Stonn izašla iz limuzine i koraknula na crveni tepih ispraćena gromoglasnim oduševljenjem mnogobrojnih obožavalaca. Glnmica je ošišala svoju dugačku plavu kosu, ofarbala se u crvenkasto i "izneverila" svog omiljenog kreatora "Valentina"; nosila je krinolinu američke stDistkinje Vere Vang. Zakopčanu do grla nmogi je nisu prepoznali.

ENDI MEKDAUEL: Glavna junalđnja izuzetno uspešne engleske komedijc "Cetiri venčanja i jedna sahrana", koji je bio u konkurenciji za najbolji film i najbolji scenario, nosila je haljinu inspirisanu odelhna antičke Grčke sa vezenim gomjim delom i svilenom pelerinom. Njen film nije pobedio, ali Endi nije smetalo da bude među najlepšim divama te večeri.

UMA TURMAN: Kandidatkinja za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu u fibnu "Petparačeke priče" stigla je na svečanost "Noć zvezda" u pratnji svoga oca, profesora Roberta Rutmana,-jednog od najpoznatijih stručnjaka za budizam. Uma je bila obučena u stiju snežne princeze i s obzirom da je bila u pratnji svoga oca, prisutni su pomislili da je nešto pobrkala, jer se nije radilo o njenom venčanju več o dodeli najvažnije nagrade u svetu osme umetnosti.

SILVESTER STALONE: Pitanje je da li je neko primetio "italijanskog pastuva" pored nove, ko zna koje po redu, verenice, prelepog foto-modela Endži Everhart koja je nosila kreaciju Đani Versaćea. 'Ovaj put sam našao ženu koja će me pratiti dobar deo sledećeg veka". Ako dobrim delom veka Stalone smatra godinu-dve, slažemo še sa njegovom izjavom.

\ DZON I’RAVOLTA: Zajedno sa suprogom Keli Preston bio je poražen te "noći". Bivši heroj dLsko-podijuma, nainae, nije pobedio, ali je bio glavni takraac Tomu Henksu za osvajanje Oskara za najbolju mušku ulogu, za rolu drogiranog "übice" u Tarantinovim "Petparačkim pričama".

HJU GRANT: Glumac koji se definitvno dokazao ove godine, protagonista Filma "Cetiri venčanja i jedna sahrana", stigao je na svečanosf sa svojom verenicom, glumicom i modelom Elizabef Harlej. lako su oboje nosili Versaćijeve modele, izgledali su kao što se od Engleza može i očekivafi, dostojanstveno i osrednje.

DONATELA PEČI-BLANT: Kakva bi to dodela Oskara bila da nema pripadnika aristokratskih krugova. Grofica Donatela Peči-Blant je autorka knjige "Ja, Mona Liza". Za gornji deo njene toalete nemamo primedbe, a što se donjeg tiče, primereniji je nekom prozoru no jednoj osobi "plave krvi".

ANET BENING: Kada sn je videli u Armanijevoj kreaciji, "vretenastog" kroja protkanu srebrom, prisutni su se zapitali šta je to što je, najvećeg holivudskog zavodnika, Vorena Bitija nateralo da se skrasi kraj nje.

39

UIIBAVMICAIZABPĆNICA

28.04.1995. Svet