Svet

LEPA BRENA: SA MAKEDONCIMA MI JE BILO KAO DA SMO SE RASTALI PRE TRI DANA, A NE PRE TRI GODINE

Razgovarala: Dubravka Rodić

DOSTA Ml JE TRAČEVA PO ŠTAMPI: PRVO SAM MORALA SVIMA DA OBJAŠNJAVAM KAKO SE JA I BOBA NE RAZVODIMO, PA DA SE NISAM PREKRSTILA U JELENU, A SADA TREBA DA PORIĆEM TVRDNJE DA SAM UZELA MAKEDONSKO DRŽAVUANSTVO!

FIHBETA ŽIVOJINOVIĆ ■ LEPA BRENA. neposradno pred odiazak na letevanje u vilu Miloša Bojanlća u Baušićima gde so sifake godine odmaraiu avi Zamovci. dala ie intervju novinarki "Svela" u kojem komenlariše svoju proteklu turneju u Makedoniji. otkriva šta joj je prelilo ćaiu u tekstovima a tome kako se ona i Boba razvode. kaže ia pol že u nianu - ćarka. demantuie da |e pfimila makedonsko dfžavljanstvo i tvrdi:

' ok budete . čitali ove redove Brena | će se brčkati u Baušići| ma. To je tiho i malo : mesto na cmogorskom primoiju, i jedna malo veća vila Miloša Bojanića gde svi Zamovci nagrau preko leta. Nije zgoreg podsetiti, kada je o Breni reč, na 80.000 gledalaca i slušalaca na stadionu Levski u Sofiji, na dvadeset i jedan koncert u Domu Sindikata u Beogradu, na nedavni koncert na Talu kada se i bog pitao kako je izdržala četiri sata da peva uprkos kiši, uverena da neće izneveriti sve one koji su kao i ona pokisli kao miš... Naravno, tako jednu bogatu i uspešnu pevačku karijera. htela ona to ili ne, prate tračevi i razne priče, pa ćemo na početku razgovora odmah da postavimo "činjenice" na svoje mesto. • Dakle, uhvatili smo te prc odlaska na more. Kako.ti i tvoja porodica? Odlično. Što pitaš? 8 Onomad koje god novine otvorim ti objašnjavaš da si zadovoljna u braku i da se ne razvodiš?

Bilo je i drugih izmišljotina posle tog i ko zna koliko takvih tekstova pre toga, ali taj tekst je zaista, bio kap koja se prelila. Iz čista mira dolazi Boba kući i opšimo čita sto i jedan razlog zalto se razvodimo. Poludela sam i prvi put napravila cirkus. Ja razumem da čitaoci ponekad vole da pročitaju neku pikanteriju o pevačima, glumcima, političarima ali da novinar izmisli početak, sredinu i kraj to je prevazišlo svaku meru. • Taman smo se oporavili od tog trača kad opet trauma. Piše - nisi više Jugoslovenka.

Naravno da sam Jugoslovenka, što uvek ističem ali da imam pravo i želju da radim svuda po svetu. Kome je pao na pamet trač da sam u vreme koncerata u Makedoniji uzela makedonsko državljanstvo ni danas mi nije jasno, niti znam da li če neko zbog takvih gluposti snositi ili nikome neče faliti dlaka sa glave. Ponavljam, nerado dajem demantije. ali i Boban i ja smo te gluposti morali da demantujemo, kao pre godinu dana onu da sam se prekrstila i uzela ime Jelena.

"Bilo je I drugžh izmišljotina posle tog i ko zna koliko takvih tekstova pre toga, ali taj tekst je | zaista bio kap koja se prelila. fz čista mira dolazi j Boba kući i opširno čita sto I jedan razlog zašto ! se razvodimo. Poludela sam i prvi put napravila cirkus. la razumem da čitaoci ponekad vole da pročitaju neku pikanteriju o pevačima, | glumcima, političarima ali da novinar izmisli 3 početak, sredinu i kraj to je prevazišlo svaku meru" .-• ■■■' - ’ : - ,V • V?'. ;.•* .•'■'-■‘^■l : — : :

Svet 7.07.1995.

24