Svet

Zvezdana prašina

Prvo šišanje male Zahve Arafat

Kada su u pitanju deca državnika, onda se i najuobičajenije obaveze i događaji iz njihovog svakodnevnog života budno prate i beleže TV ili foto-kamerama. Tako je i prvo šišanje osamnaestomesečne Zahve Arafat. kćerke Jasera Arafata. u jednom pariskom frizerskom salonu, ovekovečeno foto-aparatom "slučajnog" očevica i fotografije objavljene u velikom broju časopisa. Razlog za posetu Parizu je bila dobrotvoma zabava u organizaciji supruge bivšeg francuskog predsednika Ziskara D Stena. Gospoda Suha Arafat se Ijubazn odazvala pozivu i sa svojom maloin cmokosom priucczom "skoknula" do fraucuske prestonice. Boravak je iskoristila i z.a "laki’ Šoping i doterivanje svoje i kćerkine frizure.

Čelsi Klinton se zaljubila u Kevina Kostnera!

Ružnjikava kćerka amerićkog „predsednika, Čelsi Klinton (16) je pronašla svoju prvu veliku Ijubav. Najpoznatija američka tinejdžerka je naprosto izgubila glavu za Kevinom Kostnerom, tvrde pouzdani izvori. "On ima najlepse oči na svetu. Naprosto sam se utopila u njima", poverila se Celsi jednoj svojoj drugarici. U krugu prijatelja, u večeri proslave očeve inauguracije, Celsi je prvi put uživo videla Kostnera. Slučaj.je liteo da se i filmski zavodnik nađe u istom restoranu i da dvoje provedu ostatak večeri ćaskajući. "Znam da zvuči šašavo, ali osećala sam se kao da imam groznicu. Ne sećam se čak ni o čemu sino razgovarali. Sve vreinc sam se osmehivala i ’znrila’ u njegove prelepe oči", rekla је uzbuđeno Čelsi. Bez obzira na estetsku inanjkavost. gospodica Klintou može da zahvati epitelu "Prve kćerke" Atnerike što je upoznala srcolomča Kostnera o koine saujaju ne samo niiiose devojke. već i njegove kolegiuice sa filma.

Demi Mur i Brus Vilis čekaju bebu! Bračni par Demi Mur i Brus Vilis čekaju prinovu! lako već imaju tri kćerke - Rumer, Skalu i Talulu - Demi i Brus su uzbuđeniji nego ikada pre. Razlog, poznat većini roditelja ženske dece, je prispeće muškog naslednika. Snimanje ultrazvukom je potvrdilo pol bebe i presrećna Demi (33) kaže: „Konačno će se mom mužu i meni ispuniti životni san. Odrasla sam u porodici sa mnogo dece i übeđena sam da je, za zdrav razvoj psihe deteta, vrlo bitno prisustvo i ženskih i muških potomaka.” inače, srećan događaj se očekuje na leto.

Havel se od raka pluća leči novim brakom! Nekada vrlo uspešan draniski pisac a danas možda ne podjednako uspešan, predsednik Češke, Vaclav Havel je, samo godinu dana od smrti svoje prve žene, stupio u brak po drugi pul. Nova izabranica šezdesetogodišnjeg Predsednika jeste Dagmar Veskrnova (43), populama TV, filmska i pozorišna glumica. Venčanje je obaljeno u istoj opštinskoj sali u kojoj je Ilavel sklopio brak sa prvom suprugom Olgom, 1964. godine. Simboliku novog početka. osim istog mesta venčanja. daje i činjenica da je predsednik prvi dan nakon iz.laska iz bolnice, gde mu je u decembru prošle godine operativno odstranjena polovina desnog plućnog krila. iskoristio da izgovori sudbonosno "DA". Na upozorenje lekara da. ukoliko se ne odrekne pušenja i pića. maligne ćelije mogu zalivaliti i preostali deo pluća. Ilavel je samo odmabnuo rukom i lakonski ođgovorio: "Pravi uzročnici rnoje bolesti jesu loši uslovi. nebriga i upala pluća koje sam doživeo u toku boravka u zatvoru."

Zbog pretnji i poreznika Boris Beker napušta Nemačku! Teniski šampion i najmlađi Vimbldonski pobednik, Boris Beker je nedavno najavio povlačenje iz belog sporta. lako još nije odredio tačan datum odlaska u zasluženu sportsku penziju, Boris je.izjavio da će to biti sigumo u toku narednetri godine. Revoltiran odnosom poreskih vlasti, visokim taksama koje su mu nametnute od početka karijere kao i jednomesečnim životom pod policijskom zaštitom zbog anonimnih pretnji smrću, teniski as razmišlja i o napuštanju rodne Nemačke. U jednoj izjavi za j štampu, Beker je izrazio svoje mišljenje o nemačkom poreskom | sistemu: „Sve što oni (poreznici) žele, jeste da ’muzu kravu’ Borisa Bekera. Ali, ako ta krava daje mnogo mleka, glupo je da je odvedu u klanicu ili da je oteraju iz svog dvorišta!”

Oronuli Ričard Gir traži utehu u naručju Lore Bejli (24)! Nakon razvoda od Sinđi Kraford, Ričard Gir je utehu iražio u narućjiina ninogih lepotica, razuniljivo daleko inladih od sebe. Međutini. jedna plavuša britanski tnodel Lora Bejli (24) je uspela da zadrži posebno mesto u Ričardovoni srcu. Nedavno je par, opušteniji i razdraganiji nego pre dve godine kada je prvi put “pukla" vest o njihovoj vezi. primećen kako izlazi iz luksuznog londonskog restorana. Gir (47) je bio u društvu još jedne dame, za koju dobro obavešteni izvori tvrde da je Lorina niajka. le je u loj porodienoj atmosferi odigrao za kaiuere tnalu predstavu. "Spontano" je uputio par šala fotoreporteriina. zagrlio svoju izabranieu i dobacio "vazdušni' poljubae budućoj tašti I.orina tnajka je odgovorila nestašlukoin i "otevši" lxyzbol kapu sa Ričardove glave. nesniotreno otkrila oku objektiva koliko je- oslalo Od iinidža nekadašnjeg "oficira i dženthnena".

44

'Ж2. 1997.